Βγαίνει από την ύφεση η Ιταλία το 2015

Στο 12,9% η ανεργία, προβλέπει η Ένωση Βιομηχάνων

«Το 2105 η Ιταλία θα αρχίσει να βγαίνει από την οικονομική ύφεση», σύμφωνα με τις προβλέψεις οι οποίες περιέχονται σε νέα έκθεση του Κέντρου Μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων (Confindustria).

Η Ένωση Βιομηχάνων της χώρας προβλέπει ότι το ιταλικό ΑΕΠ θα παρουσιάσει αύξηση 0,2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 και η ανοδική του πορεία θα συνεχισθεί καθ΄ όλη την επόμενη διετία.

Συνολικά, η Confindustria εκτιμά ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Ιταλίας θα μειωθεί, φέτος, κατά 0,5%, το επόμενο έτος θα παρουσιάσει αύξηση 0,5% και το 2016 θα σημειώσει άνοδο 1,1%.

Σε ότι αφορά την ανεργία, οι ιταλοί βιομήχανοι προβλέπουν ότι το 2015 θα παραμείνει στο 12,9% ενώ το 2016 αναμένεται ελαφρά μείωση της στο 12,6%.

Το Κέντρου Μελετών της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria εκτιμά, επίσης, ότι «η διαφθορά αποτελεί πραγματικό εμπόδιο για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη» αποσαφηνίζοντας ότι «αν η Ιταλία, με την δικαστική έρευνα Καθαρά Χέρια, πριν είκοσι χρόνια, είχε καταφέρει να μειώσει την διαφθορά στο επίπεδο της Γαλλίας, το ιταλικό ΑΕΠ, φέτος, θα ήταν υψηλότερο κατά σχεδόν 300 δισεκατομμύρια ευρώ».

NewsBeast.gr