Τσίπρας: Δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν μας αναγκάσουν

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτεί το ζήτημα τους χρέους της Ελλάδας με τους δανειστές, χωρίς όμως να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

“Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι θέλουμε μία συμφωνημένη λύση” δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας πως αναμένει σκληρή στάση από πλευράς των ευρωπαίων ηγετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως θα ακυρώσει τις πολιτικές λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, σημειώνει όμως πως “δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός κι αν μας αναγκάσουν να κάνουν μονομερείς ενέργειες. Πιστεύουμε, όμως, πως κανείς δεν θα μας εξαναγκάσει με τέτοιο τρόπο, γιατί κανείς δεν θα βγει κερδισμένος από μία τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης”.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση θα επιτευχθεί μέσω των εθνικών εκλογών.

Το μήνυμα της πρώτης ψηφοφορίας: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Στο μεταξύ, μιλώντας νωρίτερα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία αποτίμηση της πρώτης εκλογικής διαδικασίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί ένα θετικό βήμα και στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε, μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η Δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος. Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη.
Το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό.

Ο μόνος δρόμος της επιτυχίας, συμπλήρωσε, είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη Βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις: την καταπολέμηση του φόβου, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού και τη διεύρυνση των συμμαχιών .

ΠΗΓΗ:Reuters-  newsIt.gr