Ελληνόπουλο από την Αυστραλία σάρωσε τα βραβεία

Της ΝΕΛΛΥΣ ΣΚΟΥΦΑΤΟΓΛΟΥ
ΠΗΓΗ:neoskosmos.com

Η Ελένη-Πηνελόπη, μόλις 14 ετών, μαθήτρια του Benowa State High School, καθώς και του Ελληνικού Σχολείου της Κοινότητας Αγίας Άννας Gold Coast, κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο για την πρώτη θέση παγκοσμίως στην ελληνική γλώσσα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στον παγκόσμιο διαδικτυακό διαγωνισμό Language Perfect World Championships 2014.

Η Ελένη-Πηνελόπη με τις διακρίσεις της

Η Ελένη-Πηνελόπη με τις διακρίσεις της

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 10 ημέρες. Η Ελένη-Πηνελόπη κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση, συναγωνιζόμενη 300.000 μαθητές από 1.200 σχολεία ανά τον κόσμο. Μετέφρασε χιλιάδες λέξεις από τα Ελληνικά στα Αγγλικά και αντιστρόφως, με τη σωστή ορθογραφία παραδίδοντας εγκαίρως τις σχολικές της εργασίες και παρακολουθώντας ανελλιπώς τις εξωσχολικές της δραστηριότητες. Η Ελένη-Πηνελόπη διακρίθηκε, επίσης, με βραβείο καλύτερης επίδοσης στο μάθημα της Μουσικής (music extension) καθώς παίζει πιάνο, κιθάρα και ukulele. Το κορίτσι έλαβε ακόμη μέρος στις εξετάσεις μουσικής ΑΜΕΒ (Australian Music Examinations Board), αναγνωρισμένες από τα υπουργεία Παιδείας Κουίνσλαντ και Ν.Ν. Ουαλίας καθώς και το University of Melbourne, πετυχαίνοντας κορυφαίους βαθμούς.

Οι διακρίσεις της Ελένης -Πηνελόπης δεν τελειώνουν εδώ, καθότι έλαβε και το βραβείο πρώτης μαθήτριας στην Ιταλική γλώσσα, την οποία διδάσκεται για δύο έτη στο σχολείο της. Η έκπληξη της βραδιάς, όμως, ήταν η απονομή του Μεταλλίου καλύτερου μαθητή της 9ης τάξης του αγγλικού σχολείου που φοιτά, ανάμεσα σε 500 μαθητές και μαθήτριες σε σύνολο 16 τμημάτων. Το μετάλλιο της απονεμήθηκε για εξέχουσα συμπεριφορά και, προπάντων, για την υψηλότερη διάκριση βαθμολογίας σε όλα τα σχολικά μαθήματα, επιτυγχάνοντας πολλές VHA (Very High Achievement). Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι πρόεδρος του τμήματος της τάξης στο σχολείο της και συμμετέχει σε όλες τις σχολικές δραστηριότητες τόσο στο ελληνικό όσο και στο αγγλικό γυμνάσιό της.

«Την επόμενη χρονιά μάλιστα, θα παρακολουθεί μαθήματα χημείας της 11ης τάξης ενώ θα πηγαίνει στην 10η τάξη», δηλώνει γεμάτη περηφάνια η μητέρα της Ευγενία Τζιούκα-Τσολακίδου, στο «Νέο Κόσμο».

«Η Ελένη-Πηνελόπη ήρθε από την Ελλάδα όταν ήταν 8 ετών, μη γνωρίζοντας την αγγλική» διευκρινίζει.

Η νεαρή μαθήτρια κατάφερε με την επιμονή και τη μελέτη της να συναγωνιστεί μία τάξη 500 παιδιών και να διακριθεί. Συνάμα, είναι μαθήτρια στο Ελληνικό σχολείο της Κοινότητας Αγίας Άννας Gold Coast, όπως και μέλος του παραδοσιακού χορευτικού συγκροτήματος. Φέτος ανέλαβε εθελοντικά να διδάσκει στα παιδιά του μεσαίου τμήματος παραδοσιακό χορό και του χρόνου επίσης θα συμμετέχει στο χορευτικό συγκρότημα Hellenic Dancers του Brisbane.

«Η Ελένη-Πηνελόπη παίζει τένις και της αρέσει πολύ η ζωγραφική και η φωτογραφία. Είναι πολύ καλή πιανίστρια και απολαμβάνει να παίζει κιθάρα, ukulele και να τραγουδάει» λέει η κ. Ευγενία, συνεχίζοντας να μας εκπλήσσει.

«Επίσης, συμμετέχει στη χορωδία του σχολείου της όπως και στο Glee, δεν σταματά να μαθαίνει και να κρατά το μυαλό της απασχολημένο».

Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με το λαμπρό παράδειγμα ενός Ελληνόπουλου, που ξεπερνώντας το φράγμα της γλώσσας, αποδεικνύει πως η σκληρή προσπάθεια αποδίδει.