ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Προφητεία προέδρου το ανάγνωσμα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Νύκτα Κυριακής προς Δευτέρα: Δεν μου κόλλαγε ύπνος! Στριφογυρνούσα στο κρεβάτι και που να κλείσω μάτι, που λέει και το άσμα!

Σκεφτόμουνα αυτά που είπε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός. Κι αυτά που μου είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα ο πρόεδρος και τα είχα γράψει εδώ, στην ίδια στήλη!

Με το που σκάει μύτη το πρώτο φως της μέρας, πέφτω στο τηλέφωνο… Τηλεφωνώ στον πρόεδρο…

-Ναι…

-Έλα πρόεδρε, τώρα σε ξυπνάω εγώ…

-Εγώ ξυπνός γεννήθηκα, Χρήστο. Έλα λέγε τι θες…

-Πρόεδρε, θέλω να σου πω ότι  πέτυχες διάνα!

-Α, ναι;

– Α, ρε πρόεδρε! Και γω που νόμιζα πως μετά τον Χριστό όλοι οι προφήτες είχαν μπει στην ανεργία!  Τι προφητεία ήτανε αυτή που έκανες;  Με κούφανες!  Σε όλα μέσα έπεσες! Όπως τά πες και με τη σειρά που τα ΄πες!!!

-Άκου Χρήστο, παιδί μου.  Η εντιμότητα  δεν αντικαθιστά την εμπειρία. Το πιασες; Πρέπει να είσαι και έντιμος και έμπειρος…

-Ρε πρόεδρε, λες αυτό να είναι; Γιατί εγώ από χθες το βράδυ τείνω να πιστέψω ότι κάθε πρωϊ ο Σαμαράς, πρώτα διαβάζει την Ρanhellenic Post και μετά πίνει τον καφέ του!!!

-Άντε, ξεκαβάλα το καλάμι…

-Ποιό καλάμι, πρόεδρε; Να άκου: Σε ρώτησα τι θα γίνει με την εκλογή για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Είπες 181 ή και πλειότεροι, που έλεγε και η γιαγιά σου! Σου είπα, πως θα γίνει αυτό;

Μου είπες: Ξέρουν αυτοί. Έχουν τα …μαγικά τους! Θ’ ανοίξουν το κουτί με τα δώρα! Εκλογές ΕΝΤΟΣ του 2015 και συνταγματική αναθεώρηση!

Σου είπα: αρκούν; και συμπλήρωσες: α, και ό,τι άλλο χρειάζεται να έχει μέσα το κουτί! Λάβετε πάρετε τούτο εστί το τάμα μου!

Και τι είπε ο Σαμαράς χθες, στο Διάγγελμά του; Τον άκουγα και δεν το πίστευα, πρόεδρε: Συνταγματική αναθεώρηση, εκλογές το  τέλος 2015 και διεύρυνση της κυβέρνησης… Ακριβώς …ένα κουτί με δώρα, όπως τα είχες πει εσύ από την Πέμπτη! Λες να πετύχεις και στους …πλειότερους; Θα τρελαθεί ο Τσίπρας!!!

-Αμφιβάλεις; Όσο για τον Τσίπρα και το …Σφύριζα  ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός. Ιδιαίτερα όταν τον έχεις μπροστά σου!

-ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρε…

-Μωρέ ΣΦΥΡΙΖΑ είναι, ξέρω τι σου λέω… Έχουν πιάσει τις τρομπέτες και σφυρίζουν στον αέρα μπας και πιάσουν τίποτα με κανένα ξόβεργο!

-Θέλουν, λένε, να σώσουν την …Ευρώπη!

-Καλά, δε σώνουν πρώτα την …Κουμουνδούρου;

-Και με τα καμώματα του Χαϊκάλη, τι λες πρόεδρε;

-Άσε  μην μπλέκεσαι… “Αποφράξεις βόθρων ο Μπάμπης”…Μου είπε, του είπα, μου έδωσε του έδωσα… Μου χρωστούσε του χρωστούσα…Βόρβορος. Μείνε μακριά…

-Πρόεδρε, να μου δώσεις νούμερα να παίξω τζόκερ!

– Ευχαρίστως. Αλλά θα δώσεις ποσοστά!

-Καλά. Μήπως τα προτιμάς σε …ψήφους;