Ανακοινώθηκαν οι μετεγγραφές φοιτητών

Ξεπερνούν τους 1.900 οι δικαιούχοι οικονομικών κριτηρίων

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των μετεγγραφών των οικονομικών κριτηρίων από το υπουργείο Παιδείας το οποίο και καλεί όσους έχουν καταθέσει αίτηση να εισέλθουν από την Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014 στο «Ηλεκτρονικό Σύστημα Μεταφοράς Θέσεων Εισαγωγής 2014» προκειμένου να ενημερωθούν για το τμήμα/εισαγωγική κατεύθυνση/σχολή/πρόγραμμα σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Επισημαίνεται ότι οι πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης εισαγωγής θα αποσταλούν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις γραμματείες των ιδρυμάτων στις 24/12/2014, και ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 της προαναφερθείσας υπουργικής απόφασης εντός 5 εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τα τμήματα παραλαμβάνουν τους πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Ο αριθμός των δικαιούχων, με το οικονομικό κριτήριο, ανέρχεται σε 1.914.

Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 ημέρες.

Το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων είναι περίπου στο 50%. Σύμφωνα με το υπουργείο ο αριθμός των δικαιούχων είναι 1.914, ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων ήταν 3.493.

Όπως φαίνεται και από τον πίνακα που τιτλοφορείται «Μεταφορές θέσεων εισαγωγής – βάσεις σχολών ακ.έτος 2014-15)», αιτήσεις κατατέθηκαν για 238 τμήματα.

Η χαμηλότερη βάση διαμορφώθηκε στο τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας ενώ η υψηλότερη στο τμήμα Φαρμακευτικής στην Αθήνα.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με ένα κλικ εδώ.

NewsBeast.gr