Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Μικρό προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, την ώρα που μόλις το 25% πιστεύει ότι υπάρχει απόπειρα εξαγοράς ψήφου τουΠαύλου Χαϊκάλη.

Στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία αύξησαν τα ποσοστά τους κατά μία μονάδα αντίστοιχα, με το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραμένει σταθερό στις 3,5 μονάδες.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 6,5%, τοΠοτάμι με 5,5%, η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το με ΚΚΕ 5%, και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 36%, έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,  η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, το 52% εκτιμά ότι, παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του, μόλις το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Την ίδια ώρα το 55% επιθυμεί πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις απορρίπτει.

Η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος.

Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με τηντρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε