Δήμας: Δεν πρόκειται να δεχτώ να εκλεγώ Πρόεδρος με τις ψήφους της ΧΑ

Οριστικό τέλος στα σενάρια που έκαναν λόγο για εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας με τις ψήφους βουλευτών της Χρυσής Αυγής έθεσε ο υποψήφιος Σταύρος Δήμας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχτεί τον προεδρικό θώκο σε περίπτωση που η εκλογή επιτευχθεί με τις έδρες της ΧΑ.

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής», δήλωσε λιτά ο κ. Δήμας.

«Η δήλωση του Σταύρου Δήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη, τον τιμά και υπογραμμίζει το ήθος της Δημοκρατίας», σχολίασε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ντόρα Μπακογιάννη προειδοποίησε πως πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα προτιμήσουν να ψηφίσουν «παρών» στην κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία της ερχόμενης Δευτέρας σε περίπτωση που διαπιστώσουν πως η ΧΑ προτίθεται να υπερψηφίσει τον κ. Δήμα.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως ψηφίσει «παρών» αν υπάρξει υπερψήφιση προεδρικού υποψηφίου από τη ΧΑ. Εκτίμησε πάντως ότι τελικά «δεν θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη ΧΑ» στην τρίτη ψηφοφορία.

Και η ίδια η ΧΑ έχει πάντως διαψεύσει κατηγορηματικά, με δυο ανακοινώσεις της σε διάστημα λίγων ωρών, δημοσιεύματα που τη θέλουν να υπερψηφίζει την υποψηφιότητα Δήμα την τρίτη ψηφοφορία. Οι ψήφοι των 16 βουλευτών της «θα ρίξουν τη μνημονιακή παράγκα των Σαμαρά-Βενιζέλου», αναφέρει χαρακτηριστικά στην τελευταία τοποθέτησή της η ΧΑ.

Πηγή: skai.gr