Έφτασε στην Ηγουμενίτσα το Cruise Europa με 69 διασωθέντες

Αθήνα
Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται δεμένο αυτήν την ώρα το Cruise Europa με 69 διασωθέντες από το Norman Atlantic. Μεταξύ των διασωθέντων είναι 38 Έλληνες.

Το πλοιο έδεσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας περίπου στις 19:30 και αυτήν την ώρα ανεβαίνουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν κάποιοι από τους διασωθέντες χρειάζονται να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο. Επί τόπου βρίσκονται ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο λιμάνι περιμένουν συγγενείς και φίλοι διασωθέντων, προκειμένου να παραλάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έζησαν δραματικές στιγμές όταν στο Norman Atlantic ξέσπασε φωτιά και έμεινε ακυβέρνητο εν μέσω ιδιαίτερα άσχημων καιρικών συνθηκών.

Οι επιβαίνοντες του Norman Atlantic διασώθηκαν κυρίως από αέρος με Super Puma που τους μετέφεραν στα παρακείμενα πλοία ή στο Μπάρι της Ιταλίας, ενώ κάποιοι κατάφεραν να διαφύγουν με σωσίβιες λέμβους.

Υπενθυμίζεται ότι το πλήρωμα του Cruise Europa έκανε μία από τις πρώτες ηρωικές προσπάθειες με μια σωσίβια λέμβο να πλησιάσει το φλεγόμενο πλοίο, ωστόσο οι ακραίες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Στο Cruise Europa επιβαίνουν 69 διασωθέντες, εκ των οποίων 38 Έλληνες. Σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που έχει δώσει το υπουργείο Ναυτιλίας οι Έλληνες που βρίσκονται στο CRUISE EUROPA είναι:

APOSTOLOU PAVLOS, APOSTOLOU KONSTANTINOS, TSANTOYKLA VASILIKI,THEOHARI AIKATERINI, THEOHARIS IOANNIS, GEORGOTA IRINI, ANTONAKIS ANDREAS, ANTONAKIS LEONIDAS, ARAMPATZIS CHRISTOS, LEFA VARVARA, KONTONIKOLAOU EVAGGELOS, PALAMARI MARIA, SKOUTAS IOANNIS, ARAMPATZI IOANNA, KOUTROPOULOS PANAGIOTIS, PSATHA EFSTATHIA, POTIRIADI ALEXANDRA, FOTIADIS THEODOROS, PERLIS CHRISTOS, MPAHARI MARIA, ANASTASIOU ARIADNE, ARVANITI EFTHIMIA, DIMITROULAKI POLIMIA, GOLFOMITSOU ELENI, VARTSIOTI IRINI, KREVAIKA SOULTANA,  PAPANTONIOU EFTIMIOS, PAPANTONIOU EFTIXIA, STAVROPOULOU STAVROULA, GONDOLO-GORDON FAIDRA, GONDOLO-GORDON MARIA.

Το κρουαζιερόπλοιο μετά το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενδέχεται να δέσει και στην Πάτρα.

Στην Ελευσίνα αναμένεται το C-130

Αργότερα το βράδυ αναμένεται και το C-130 με έλληνες διασωθέντες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στο C-130 επιβαίνουν διασωθέντες που είχαν μεταφερθεί στο Λέτσε και το Μπάρι. Στο αεροδρόμιο έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι των διασωθέντων.

Newsroom ΔΟΛ