Βυθίζεται το Χρηματιστήριο – Ξεπερνάει το -11% η πτώση- Εκτοξεύονται τα spreads

Σε αρνητικό ρεκόρ 2 ετών συμπαρασύρει η Ελλάδα το ευρώ, ενώ το ξεπούλημα στο ελληνικό Χρηματιστήριο οδηγεί σε πτώση και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κατά την τελευταία ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μικρή υποχώρηση για τα ελληνικά spreads, μεικτό κλίμα στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ το ευρώ στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στα 1,22001.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος στη Βουλή που οδηγεί σε πρόωρες εκλογές στις 12.36 ακριβώς ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 758,88 μονάδες με -11,05% και τζίρο στα 47,66 εκ.ευρώ.

 

Εκτοξεύονται τα spreads μετά την μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Διευρύνεται το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και της συνακόλουθης προσφυγής της χώρας σε πρόωρες εκλογές.

Έτσι πριν από λίγο το περιθώριο των 10ετών ομολόγων είχε διευρυνθεί στο 8,31% από 7,57% που ήταν στο άνοιγμα της αγοράς. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την αύξηση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου (υποχώρηση της τιμής του) στο 9,1% από 8,4% αντιστοίχως.

Σε ανάλογη πορεία βρίσκονται και οι τιμές/αποδόσεις των υπολοίπων ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Έτσι η απόδοση του 3ετους ομολόγου πριν από λίγο είχε φθάσει στο 11,6% από 10,14% που ήταν στο άνοιγμα της αγοράς, ενώ η απόδοση του 5ετούς ομολόγου είχε φθάσει στο 9,7% από 8,9%.

Σημειώνεται ότι πτωτικά κινούνται σήμερα και οι υπόλοιπες περιφερειακές αγορές της Ευρώπης.