Στις 12 το μεσημέρι η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα ξεκινήσει στη Βουλή η 3η ψηφοφορία για την εκλογή ή μη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την κυβέρνηση να αναζητάει μέχρι και την τελευταία στιγμή τους 12 βουλευτές για να συγκεντρώσει το μαγικό αριθμό των «180» και ο Σταύρος Δήμας να μετακομίσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με το μυαλό όλων να βρίσκεται στο θρίλερ με το Norman Atlantic που τυλίχθηκε στις φλόγες στα ανοιχτά της Αδριατικής και του επιβαίνοντες που παραμένουν στο κατάστρωμα του ακυβέρνητου πλοίου, οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης για την εκλογή Προέδρου έπεσαν.

Το Σάββατο πάντως κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανέβασαν και πάλι στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να στέλνει αυστηρό μήνυμα προς όλους τους βουλευτές επισημαίνοντας πως στην 3η ψηφοφορία το «παρών» θα έχει ονοματεπώνυμο και θα καταγραφεί στην ιστορία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την προσφυγή στις κάλπες θα φέρει το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου που με τον πολιτικό εκβιασμό οδηγούν τη χώρα σε μια καινούργια περιπέτεια.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να παραχωρήσει συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ και όχι διάγγελμα με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες όπως είχε κάνει πριν τη 2η ψηφοφορία.

Η απάντηση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσε τον πρωθυπουργό πως για ύστατη προσπάθεια αποφυγής της διαφαινόμενης προσφυγής στις κάλπες.