Bloomberg: Γιατί μειώνονται οι πιθανότητες νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

Η σημερινή ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας είναι η τελευταία προσπάθεια του Α. Σαμαρά να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές που ρισκάρουν την διεθνή γραμμή διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Στο διεθνές πρακτορείο ο καθηγητής διεθνών σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θ. Κουλούμπης τονίζει πως η τελευταία πρωτοβουλία του Αν. Σαμαρά βασίζεται σε αυτή την υπόθεση, η οποία υποστηρίζεται από όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις, ότι οι Έλληνες δεν θέλουν πρόωρες εκλογές τον Ιανουάριο.

”Ο ΣΥΡΙΖΑ που σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική αναδιάρθρωση που συνδέεται με τις συμφωνίες διάσωσης της Ελλάδας, θα κερδίσει την εξουσία. Αυτή η προοπτική έχει τρομάξει τις αγορές, προκαλώντας μνήμες της κρίσης του 2012, όταν βρισκόταν σε κίνδυνο η θέση της Ελλάδας στο ευρώ” αναφέρει το Bloomberg.
Σύμφωνα με τον Θ. Κουλούμπη ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς θα κατηγορηθούν για το ότι προκάλεσαν τις πρόωρες εκλογές σε μια περίοδο κρίσης και αβεβαιότητας. Και αυτό, με τη σειρά του, θα μειώσει τις πιθανότητες του κόμματός του για μια νίκη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Πηγή: capital