Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη να μην κινδυνέψουν οι επιβάτες που μένουν στο πλοίο

Σχεδόν 350 άτομα έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί από την κόλαση της φωτιάς στο Norman Atlantic – Γιατροί και νοσηλευτές δίνουν μάχη να μην κινδυνέψουν οι περίπου 130 επιβάτες που μένουν στο πλοίο.

Στο μεταξύ, έφτασαν στο Μπάρι οι 49 διασωθέντες  ενώ στην Κέρκυρα μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο 7 επιβάτες – Εικόνες που αποδεσμεύτηκαν από το ελληνικό υπουργείο δείχνουν την κόλαση που επικρατεί στο πλοίο – Μεγάλη επιχείρηση για να γίνει μετεπιβίβαση από το Norman Atlantic σε πολεμικό πλοίο του ιταλικού ναυτικού – Περισσότερες από 24 ώρες εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες οι επιβάτες κινδυνεύουν.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι τα ελικόπτερα διάσωσης.
Δείτε αναλυτικά στο Onalert τα τελευταία νέα όπως μεταδίδονται με βάση τις αναφορές των ελληνικών πληρωμάτων.

Από εναέρια μέσα συνεχίζεται η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο “Norman Atlantic” στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.

Έως τώρα 324 επιβαίνοντες σε σύνολο 478,(επιβάτες και πλήρωμα) έχουν διασωθεί από το πλοίο ενώ σταμάτησε η μετεπιβίβαση επιβαινόντων σε παραπλέον ιταλικό πολεμικό σκάφος λόγω της ενίσχυσης των ανέμων.

Μέχρι τώρα τρεις φορές έχει αποτύχει η προσπάθεια ρυμουλκού πλοίου από την Ιταλία να ρυμουλκήσει το “Norman Atlantic” και η διαδικασία έχει σταματήσει προσωρινά.

Υπό έλεγχο η φωτιά, αλλά…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια στους υπόλοιπους επιβαίνοντες.

Επίσης, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σταμάτησε η διαδικασία ρυμούλκησης του “Norman Atlantic” σε λιμάνι της Ιταλίας, ενώ όπως έγινε γνωστό από το αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας RCC ROMA το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Spirit of Piraeus” μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic έφτασε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες.

πηγή  in.gr