Απίστευτο ιταλικό αλαλούμ με τον κατάλογο ζωντανών, νεκρών και αγνοουμένων του Norman Atlantic!

Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η RAI, η λίστα επιβατών του Norman Atlantic φέρεται να είναι ανακριβής έως και πλαστή! Αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει ούτε πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες στο πλοίο ούτε πόσοι είναι διασωθέντες και πόσοι οι αγνοούμενοι!
Το χάσμα ανάμεσα στους Ιταλούς και τους Έλληνες για το πόσοι ήταν οι επιβάτες του Norman Atlantic, πόσοι διασώθηκαν και πόσοι αγνοούνται παραμένει. Οι δυο πλευρές συμφωνούν μόνο στον αριθμό των νεκρών, όμως διαφωνούν στο πόσοι αγνοούνται. 33 σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, 21 σύμφωνα με την ιταλική. Υπάρχουν, αναφέρουν πληροφορίες και 100 επιβάτες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αποδεικνύοντας το μπάχαλο που επικρατούσε με τη λίστα επιβατών. Οι αρχές φοβούνται πως μέσα στο πλοίο υπάρχουν και πολλοί λαθρεπιβάτες!
Όλα αυτά ενώ στο κουφάρι του πλοίου παραμένει ανοιχτά της Αλβανίας, κοντά σε βραχονησίδα έξω από την Αυλώνα. Δίπλα του υπάρχουν τέσσερα ρυμουλκά, ένα από τα οποία το συγκρατεί για να μην πέσει πάνω στα βράχια!
Αργότερα, Ιταλοί εμπειρογνώμονες θα ανέβουν στο πλοίο για να εκτιμήσουν αν είναι αξιόπλοο και θα κρίνουν αν θα οδηγηθεί τελικά στην Ιταλία ή στην Αλβανία.
Με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, έχει μεταβεί στην Ιταλία ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού για να γίνει διασταύρωση όλων των στοιχείων. Παράλληλα, η Ελληνική Ακτοφυλακή έχει ήδη έτοιμες δύο εκπαιδευμένες ομάδες, αν ζητηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο διερεύνησης των χώρων του πλοίου προκειμένου να διερευνήσουν για τυχόν αγνοούμενους.
Χθες, εκπρόσωπος της ναυλώτριας εταιρείας, που κλήθηκε στο υπουργείο προκειμένου να ενημερώσει για τον κατάλογο των επιβαινόντων ανέφερε ότι 475 επιβάτες και πλήρωμα επέβαιναν στο πλοίο “Norman Atlantic”.
Η ΑΝΕΚ, με επίσημη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι τρία άτομα που φέρονταν ως επιβάτες στον κατάλογο επιβατών του “Norman Atlantic”, τελικώς δεν ταξίδεψαν, ενώ ένα άτομο (σύζυγος μέλους πληρώματος) που δεν είχε καταγραφεί, διαπιστώθηκε ότι επέβαινε επί του πλοίου. Επιπροσθέτως, ένα μέλος του πληρώματος λόγω διανυκτέρευσης δεν επιβιβάστηκε στο πλοίο. Ως εκ τούτου σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία ο αριθμός των επιβαινόντων, κατά τον απόπλου, ανερχόταν σε 475 άτομα εκ των οποίων 55 άτομα είναι πλήρωμα, οι οποίοι σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

13 οι νεκροί, αγνοούμενος ο Γιώργος Δούλης

Οι νεκροί, έχουν ανέλθει σε 13, σύμφωνα με τους Ιταλούς. Από αυτούς, έχουν ταυτοποιηθεί οι επτά. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δυο Έλληνες, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστά. Από την πρώτη μέρα, οι ιταλικές αρχές είχαν κάνει γνωστό πως ο πρώτος νεκρός της ναυτικής τραγωδίας ήταν ο Έλληνας Γιώργος Δούλης, κάτοικος της Ελβετίας που βρισκόταν στο πλοίο με τη σύζυγό του Θεοδώρα.
Το ζευγάρι εγκλωβίστηκε στη “γλίστρα” όπως περιέγραψε η κα Δούλη που νοσηλεύεται τραυματισμένη. Οι Ιταλοί φαίνεται πως βασίστηκαν στη μαρτυρία της για να ανακηρύξουν νεκρό τον σύζυγό της αλλά όταν ο γιος του ζευγαριού πήγε να αναγνωρίσει το πτώμα του πατέρα του, του έδειξαν κάποιον… άλλο!
Όπως δήλωσε στο Newsit ο Λάμπρος Δούλης, «ο νεκρός που μου έδειξαν δεν είναι σε καμία περίπτωση ο πατέρας μου. Μου είπαν να περιμένω το επόμενο πλοίο για να δω αν είναι ο πατέρας μου στους 5 νεκρούς που μεταφέρονται».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νεότερη λίστα με τους νεκρούς που έφτασε στα χέρια των ελληνικών αρχών, δεν βρίσκεται το όνομα του Γιώργου Δούλη, με συνέπεια πλέον να θεωρείται αγνοούμενος!

Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 34 από τους οποίους οι 32 φέρονται ως Έλληνες! Τίποτε ωστόσο δεν είναι σίγουρο.

newsIt.gr

Μαρτυρία στην ΡΗΡ

Όπως δήλωσε πριν λίγο (Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, 10 π.μ.)  στην ΡΗΡ ο πατέρας μέλους του πληρώματος, από τον Πόρο, είχε ειδοποιηθεί ότι ο γιός του, που είχε διασωθεί,  θα έφθανε στην Ελευσίνα χθες το βράδυ με το C-130. “Πήγαμε εκεί, περιμέναμε, άδειασε το αεροπλάνο και ο γιός μου δεν ήτανε μέσα! Τρελαθήκαμε ! Τηλεφώνησα ξημερώματα (στις 4 το πρωϊ) στον Υπουργείο Εμπορικής ναυτιλίας. Μου είπαν ότι θα ψάξουν και θα μου απαντήσουν που βρίσκεται ο γιός μου.  ‘Ωρα 10 το πρωΪ της Τρίτης και δεν μου έχουν τηλεφωνήσει ακόμη!

Ωστόσο η εξέλιξη ήταν θετική.  “Ευτυχώς, μόλις πριν από 10 λεπτά (9:50 π.μ.) τηλεφώνησε ο ίδιος γιός μου στη γυναίκα του!  Της είπε ότι είναι καλά και ότι βρίσκεται, μαζί με άλλους διασωθέντες, πάνω σε Ιταλικό Πολεμικό Σκάφος που είναι ακόμη στην περιοχή του συμβάντος!”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Νέες λίστες με ονόματα Ελλήνων διασωθέντων από το Νorman Atlantic