Ποιος είναι τελικά ο στρατηγικός σχεδιασμός του κ.Αντώνη Σαμαρά για τις εκλογές

Kokkinaris

Μιχάλης Κοκκινάρης

Παιδίατρος-Συγγραφέας

 

 

Όποιος παρακολούθησε τις συνεντεύξεις του κ.Πρωθυπουργού και ιδιαίτερα την τελευταία στη ΝΕΡΙΤ,διαπίστωσε πως ο ίδιος ομολόγησε πως οι εκλογές και άρα η χρονική συγκυρία που επιλέχτηκε  γι’αυτές συμφέρουν απόλυτα τη Νέα Δημοκρατία.
Και είναι απόλυτα αληθές αυτό,όταν η παρελθούσα κυβέρνηση δεν είναι πλέον υποχρεωμένη να ολοκληρώσει μια διαπραγματευτική διαδικασία με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους,που θα καθιστούσε σχεδόν αδύνατη την επικύρωσή της από την παρελθούσα Βουλή,ενώ  παράλληλα θα έχει το χρόνο και και τον τρόπο να αμβλύνει τις γωνίες της διαπραγματευτικής της υποχώρησης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που θα είναι και ασαφής και σύντομη.
Αντίθετα  ο ΣΥΡΙΖΑ,σε ένα δυσμενέστατο διεθνές περιβάλλον που δεν απειλεί απλά αλλά πραγματοποιεί και τις απειλές του,θα κληθεί να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του,που έχει πολλά κενά αλλά και αθέατες πλευρές που πηγάζουν από τις εσωτερικές του αντιθέσεις.
Στις κάλπες επομένως,με τους τακτικισμούς των επιτελών του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας,θα απορροφηθούν οι κραδασμοί της αντικοινωνικής συμπεριφοράς της συγκυβέρνησης,θα πολωθεί το κλίμα ώστε να “σβήσουν”τα μικρά κόμματα αλλά και να τιμωρηθούν οι άλλοι εταίροι της παρελθούσας Κυβέρνησης και όταν δεν προκύψει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ,που είναι και το αναμενόμενο,να επαναπροκηρυχθούν εκλογές και να συγκυβερνήσει εκ νέου η ΝΔ με δεκανίκι το απολίτικο μόρφωμα του “Ποταμιού”που δημιουργήθηκε γι’αυτόν ακριβώς το λόγο.
Επομένως απορώ γιατί χειροκροτούσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τόσο πάθος τη μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,όταν ήταν προφανές πως έπεφταν στην παγίδα που τους ετοίμασαν οι στρατηγοί του κ.Αντώνη Σαμαρά.
Και το θέμα είναι τι θα γίνει με τη λιτότητα,την ανεργία,την έλλειψη ελπίδας που θα κατακυριεύσει το λαό μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις των στρατηγών της πολιτικής!