Στο Μπρίντιζι το μοιραίο Norman Atlantic

Ξεκίνησε την Κυριακή, στις 6.15 το απόγευμα, η ρυμούλκηση του πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο την περασμένη Κυριακή εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία και ήταν σε κοντινή απόσταση από τις αλβανικές ακτές.

Όπως τόνισε στο ΑΜΠΕ, μέλος πληρώματος ρυμουλκού πλοίου που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας, το μοιραίο πλοίο, που έχει δεθεί από την Τετάρτη από ιταλικό ρυμουλκό με βοήθεια ειδικής ομάδας, πλέει με 3,5 ναυτικά μίλια για το λιμάνι του Μπρίντιζι.

“Θα ήθελα να μπορούσα να είχα σώσει όλους τους επιβάτες (…) μη με λέτε ήρωα”, δήλωσε από την πλευρά του ο καπετάνιος του Norman Atlantic Αρτζίλιο Τζιακομάτσι, επιστρέφοντας στο σπίτι του στην πόλη Σα Σπέτσια κοντά στην Γένοβα.

“Το πλοίο ήταν υπερσύγχρονο και καινούργιο, ενώ δεν είχε περισσότερο φορτίο από όσο έπρεπε”, δήλωσε το μεσημέρι από την Πάτρα ένας Έλληνας, μέλος του πλήρώματος.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία ενός ακόμα ατόμου η σορός του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ανήκει σε οδηγό φορτηγού, αναζητούν οι ιταλικές Αρχές, οι οποίες ζήτησαν ήδη από τους φερόμενους ως συγγενείς του να μεταβούν στην Ιταλία για αναγνώριση. Εφόσον ταυτοποιηθεί η σορός, θα πρόκειται για τον τέταρτο Έλληνα νεκρό, επιβάτη του πλοίου Norman Atlantic. Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία.

ο Γιώργος Δούλης

Το ζεύγος Δούλη σε παλαιότερο φωτογραφικό στιγμίότυπο από κοινωνική εκδήλωση.

Το ζεύγος Δούλη σε παλαιότερο φωτογραφικό στιγμίότυπο από κοινωνική εκδήλωση.

Κάθε (νοσηρή) φαντασία ξεπερνά η ανικανότητα των ιταλικών αρχών, οι οποίες ενημέρωσαν την Κυριακή ότι ο Γιώργος Δούλης, που είχε αρχικά καταχωριστεί ως νεκρός λόγω “λανθασμένης πιστοποίησης”, τελικά αγνοείται, με τα μέλη της οικογένειάς του να είναι όμως θύματα μιας πρωτοφανούς ψυχολογικής δοκιμασίας!Ειδικότερα, με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο Δoύλης Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.
πηγή:Skai.gr