Διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας”

Διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα: “Ελλάδα: Στιγμές προσωπικής ευτυχίας”, διοργανώνουν το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Μόσχας και δύο ρωσικοί πολιτιστικοί φορείς, η Βιβλιοθήκη Ξένης Λογοτεχνίας “Ντάντε Αλιγκέρι” και η Φωτογραφική Λέσχη “Μ-53”.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με αφορμή το έτος “Ελλάδας-Ρωσίας 2016”, ενώ στόχος του είναι, μέσα από τη φωτογραφική τέχνη, να παρουσιάσει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη φύση της Ελλάδας, το περιβάλλον των αστικών κέντρων και της επαρχίας της χώρας, να αναδείξει διάφορες πτυχές της καθημερινότητας των Ελλήνων,του ιδιωτικού και δημόσιου βίου τους και να ανασυνθέσει μια ψηφιδωτή προσωπογραφία της χώρας μας, αποτελούμενη από φωτογραφίες.

Απευθύνεται σε Έλληνες και φιλέλληνες, σε όλους όσους αγαπούν και ενδιαφέρονται για την Ελλάδα, ενώ τα έργα θα πρέπει να υποβληθούν από την 1η Ιανουαρίου έως και την 30η Σεπτεμβρίου του 2015.

Γίνονται δεκτές φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή, που έχουν τραβηχθεί στην ελληνική επικράτεια και θα σταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: photofromgreece2015@gmail.com, σε μορφή jpg, με ανάλυση τουλάχιστον 2000 pixel.

O μέγιστος αριθμός των υποβληθέντων φωτογραφιών είναι πέντε για κάθε συμμετέχοντα. Για τα υποβαλλόμενα έργα δεν ισχύουν χρονικοί περιορισμοί παλαιότητας.

Οι φωτογραφίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή, ενώ θα εκδοθεί κατάλογος και θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα έργα των φιναλίστ.