Εορτασμός Θεοφανείων: Στην Καβάλα ο Σαμαράς, στον Πειραιά ο Τσίπρας

Με τσουχτερό κρύο αλλά και με τη λαμπρότητα που απαιτείται εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξέφρασε την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, αμέσως μετά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι της Καβάλας. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες και «προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της, να μην κυλήσει ξανά».

Φωτογραφία: Proininews.gr

Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον σταυρό. Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε τον σταυρό, ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Στον Πειραιά, τις χαμηλές θερμοκρασίες αψήφισαν οι βατραχάνθρωποι του Πολεμικού Ναυτικού και έπεσαν στα νερά του λιμανιού για τον Τίμιο Σταυρό. Παρόντες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της κυβέρνησης και ο βουλευτής Β’ Πειραιά της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης. Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας κρατούσε χαμογελαστός το λευκό περιστέρι -συμβολίζει το Αγιο Πνεύμα- μέχρι που ήρθε η στιγμή να το απελευθερώσει.

Στο μήνυμά του ο κ.Τσίπρας ανέφερε πως «σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Θέλω να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από δω και εμπρός την πατρίδα μας».

Προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Της Αγίας Τριάδας, χοροστατούντος του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ και με την παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, των Αρχών της πόλης, αλλά και βουλευτών.

 

Πηγή: iefimerida.gr