Παρίσι: Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών – Τραυμάτισε τον έναν σοβαρά και προσπάθησε να διαφύγει με το Μετρό

 

 

Ούτε 24 ώρες δεν έχουν περάσει από το μακελειό στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, το Παρίσι αστυνομοκρατείται και νέος συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης όταν έφτασαν αναφορές από την γαλλική πρωτεύουσα για ανταλλαγή πυροβολισμών στα νότια της πόλης!

Όπως μεταδίδει η Monde, στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, ένας άνδρας οπλισμένος με αυτόματο όπλο άνοιξε πυρ κατά δημοτικών αστυνομικών στην περιοχή Port de Chatillon, στη λεωφόρο Πιέρ Μπροσολέτ, ανάμεσα στις περιοχές Μονρούζ και Μαλακόφ, στα νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά από την ανταλλαγή πυροβολισμών και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Υπάρχει άλλος ένας αστυνομικός που έχει τραυματιστεί. Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει με το Μετρό, αλλά σύμφωνα με το BBC, την Telegraph και το Γαλλικό Πρακτορείο συνελήφθη. Για την ώρα, η γαλλική αστυνομία δεν συνδέει τους πυροβολισμούς με την αιματηρή επίθεση στη Βαστίλη, όπου 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Στο σημείο της ανταλλαγής πυροβολισμών έσπευσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζενέβ, ο οποίος εγκατέλειψε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία.

πηγή:newsIt.gr