Το ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης στηρίζει ανεπιφύλακτα τον Βενιζέλο

Το ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης στηρίζει Βενιζέλο και θεωρεί την κίνηση του πρώην αρχηγού, Γιώργου Παπανδρέου, να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος, απόδειξη ότι θεωρεί το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου για το λαό, ο πατέρας του, «προσωπική ιδιοκτησία ή και κληρονομιά του».

Αυτό δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» ο εκπρόσωπος της οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης, Άγγελος Χαρίτου. Υποστήριξε δε ότι το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου θα πλήξει το ΠΑΣΟΚ καθώς θα αφαιρέσει από το κόμμα ψήφους.

«Ουσιαστικές ιδεολογικές διαφορές ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει με το κανονικό-παλαιό ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ κάνει, εκτελεί αν θέλετε, τις εντολές και τις αποφάσεις που έδωσε και υπέγραψε ο ίδιος» είπε ο κ. Χαρίτου, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Μελβούρνης, που πριν από λίγα χρόνια στήριζαν τον τότε αρχηγό του κόμματος Γ. Παπανδρέου, νιώθουν απογοητευμένα.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την ενέργεια του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, καθώς και των πρώην συντρόφων μας που τον περιστοιχίζουν. Το ΠΑΣΟΚ τεμαχίστηκε και πληγώθηκε βαριά από τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου, που υπέγραψε το μνημόνιο με την Τρόικα, που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του 45%, εκλιπαρώντας ουσιαστικά τη Νέα Δημοκρατία, το Σαμαρά και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη για συγκυβέρνηση με άλλο πρόσωπο στην πρωθυπουργία. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια για ηλίθιους».

«Εμείς εδώ από την Αυστραλία, τασσόμαστε υπέρ του ΠΑΣΟΚ και επιθυμούμε να βοηθήσουμε την παράταξη και την πατρίδα. Δεν ακολουθούμε πρόσωπα ούτε κληρονόμους, υποστηρίζουμε το Κίνημα. Στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ που θέλει να αφανίσει ο ίδιος ο γιος του ιδρυτή του. Εκείνος που υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος και πρωθυπουργός του 45%. Εμείς θα το στηρίξουμε στωικά και με σεβασμό. Αν δεν μας κάνει η ηγεσία του, θα την αλλάξουμε δημοκρατικά και με συνέδριο, όχι αποσχιστικά και πραξικοπηματικά».

«Δεν προβλέπουμε ούτε προσβλέπουμε σε οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΓΑΠ. Δεν πιστεύουμε πως ο Παπανδρέου θέσπισε το νέο κόμμα για να βοηθήσει τον παραστρατημένο λαό να αποφύγει τον κίνδυνο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι το έκανε για να πλήξει τη σημερινή ηγεσία ΠΑΣΟΚ και να επανέλθει στην εξουσία δριμύτερος. Ο λαός βέβαια δεν ξεχνά τόσο εύκολα» τόνισε ο κ. Χαρίτου.