Στη δημοσιότητα τα ονόματα των θυμάτων από το μακελειό στο εβραϊκό παντοπωλείο

Ενας νεαρός φαν συγκροτήματος ραπ που είχε αναρτήσει στη σελίδα του στο Facebook “Je suis Charlie”, ένας φοιτητής και δύο οικογενειάρχες είναι οι τέσσερις εβραίοι που σκοτώθηκαν χθες κατά την επίθεση στο σούπερ μάρκετ κασέρ στην Πορτ ντε Βενσέν, αποκάλυψε σήμερα το Συμβούλιο Αντιπροσώπευσης των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας.

Πρόκειται για τον Γιοχάν Κοέν, 23 ετών, υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, τον Γιοχάβ Ατάμπ, 22 ετών, φοιτητή τυνησιακής καταγωγής, τον Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, συνταξιούχο 64 ετών και τον Φιλίπ Μπραχάμ, 45 ετών, στέλεχος εταιρείας Πληροφορικής.

Ο Γιοχάν Κοέν ήταν ο εγγονός του γνωστού εβραιο-τυνήσιου τραγουδιστή Ντούχα, που πέθανε τον Δεκέμβριο. Οι γονείς του κατάγονται από την Αλγερία και την Τυνησία και εγκαταστάθηκαν στη Γαλλία τη δεκαετία του ΄60. Στην σελίδα του στο Facebook είχε αναρτήσει “Je suis Charlie”.

Ο Γιοχάβ Χατάμπ προέρχεται από οικογένεια με επτά παιδιά που κατοικεί στην Τυνησία. Εκείνος ήταν φοιτητής στο Παρίσι και ζούσε μόνος. Ο πατέρας του είναι διευθυντής εβραϊκού σχολείου στην Τύνιδα, όπου ζει η οικογένεια που έφθασε απόψε στο Παρίσι.

Ο Φρανσουά Μισέλ Σααντά, γεννημένος στην Τύνιδα, ήταν παντρεμένος και είχε δύο παιδιά που ζουν στο Ισραήλ. Περιγράφεται ως υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας που αφιέρωσε τη ζωή του στην ευτυχία της οικογενειάς του.

Ο Φιλίπ Μπραχάμ, αδελφός του ραβίνου της συναγωγής του Παντέν, περιγράφεται ως “αφοσιωμένος και πάντοτε έτοιμος να εξυπηρετήσει του άλλους”.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ

Την ίδια ώρα, η μητέρα και οι αδελφές του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί καταδικάζουν τις επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, σε ανακοίνωση που διαβιβάσθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

“Εγώ, η μητέρα του Αμεντί Κουλιμπαλί και όλες οι κόρες μου εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του καταστήματος Hyper Cacher , στην οικογένεια της δημοτικής αστυνομικού του Μονρούζ, καθώς και για τα θύματα του Charlie Hebdo”.

“Καταδικάζουμε τις πράξεις αυτές. Δεν συμμεριζόμαστε κατά κανέναν τρόπο αυτές τις εξτρεμιστικές ιδέες. Ελπίζουμε ότι δεν θα γίνει συγκερασμός ανάμεσα σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και την μουσουλμανική θρησκεία”.

“Επιθυμούμε, τέλος, όλοι οι πολίτες να είναι ενωμένοι και αλληλέγγυοι, όπως είμαστε εμείς με τις οικογένειες των θυμάτων”, καταλήγει η ανακοίνωση.