Τσίπρας: Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

“Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, κάνενα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις που του απηύθυναν χρήστες του Twitter.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης προβλέπεται ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, με τη δόση να μην μπορεί να ξεπεράσει το 30% του εισοδήματος του οφειλέτη, ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να αυξήσει τους φορολογικούς συντελεστές, αλλά να διευρύνει τη φορολογική βάση, έτσι ώστε να φορολογείται ο πλούτος, με ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Δημόσιο, ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε πως η τιμωρία των υπευθύνων είναι σημαντική, όμως επεσήμανε την ανάγκη να σταματήσει το “πάρτι των εργολάβων” και εξήγγειλε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα βρίσκονται στην ευθύνη του πρωθυπουργού, ενώ τόνισε πως θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο, χωρίς ρεβανσισμούς, όπως ανέφερε.

Για τις σχέσεις του Κράτους με την Εκκλησία υποστήριξε πως πρέπει να εξορθολογιστούν, ώστε να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, και σημείωσε πως αυτό θα ωφελήσει και την Εκκλησία, αλλά και την Πολιτεία.

Σε ερώτηση για το τι σκοπεύει να κάνει με την αστυνομία, απάντησε πως υποστηρίζει μία μεταρρύθμιση της ΕΛ.ΑΣ. που θα διασφαλίζει την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, υπογραμμίζοντας πως είναι άλλο πράγμα η αστυνόμευση και άλλο η αστυνομοκρατία, ενώ εξήγγειλε αφοπλισμό αστυνομικών οι οποίοι έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές.

Τέλος, σε ερώτηση για τις φυλακές τύπου Γ, υποστήριξε πως ο σχετικός νόμος είναι αντισυνταγματικός και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του σε αυτόν, ενώ έκανε λόγο για “άθλια κατάσταση” γενικά στις φυλακές της χώρας, εξαγγέλλοντας συνολικές παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκαν, μέσω του hashtag #asktsipras, χιλιάδες ερωτήσεις από χρήστες του Twitter, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως το συγκεκριμένο hashtag βρεθηκε στη λίστα των διεθνών trends στο Twitter, φτάνοντας ως και στην τρίτη θέση.