Έληξε η ομηρία σε ταχυδρομείο στην γαλλική Colombes- Συνελήφθη ο ένοπλος

Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε δύο ομήρους σε ταχυδρομείο της περιοχής Κολόμπ στα προάστια του Παρισιού. Οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι· δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο δράστης είναι γνωστός στις Αρχές για εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική του πύλη ο Monde.

Δεν υπάρχει σε αυτό το στάδιο καμία ένδειξη ότι η υπόθεση συνδέεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις τζιχαντιστών την περασμένη εβδομάδα.

Δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν άμεσα το σημείο μετά την εκδήλωση της ομηρείας λίγο πριν τις 14.00 ώρα Ελλάδος.

Ελικόπτερο της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων πετούσε στην συνοικία, ενώ η αστυνομία απέκλεισε μεγάλη περιοχή για λόγους ασφαλείας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αποκλεισμένη η περιοχή – Τουλάχιστον δύο όμηροι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – Δύο όμηροι φέρονται να έχουν απελευθερωθεί – Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο δράστης προέβη σε αυτή την πράξη έπειτα από ερωτική απογοήτευση.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη Colombes στη Γαλλία, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας ένοπλος λίγο μετά τις δύο (ώρα Ελλάδας) με πολλά όπλα πάνω του, εκ των οποίων ένα Καλάσνικοφ, κρατάει τουλάχιστον δύο ομήρους μέσα σε ταχυδρομείο. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα ενώ ένα ελικόπτερο κάνει περιπολίες.
Οι διαπραγματεύσεις με την αστυνομία έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές δύο όμηροι έχουν απελευθερωθεί. Την ίδια ώρα, συγκεχυμένη είναι η εικόνα σχετικά με τον αριθμό των ομήρων.
Μάλιστα όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Liberation» αξιωματούχος της Αστυνομίας ο δράστης προέβη σε αυτή την πράξη έπειτα από ερωτική απογοήτευση.
Γι’ αυτόν τον λόγο εκτιμάται ότι η υπόθεση δε συνδέεται με τα τελευταία δρααματικά γεγονότα στη χώρα.
Πάντως γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ίσως ο δράστης να είναι ψυχοπαθής.

πηγή:.protothema.gr