Πως βλέπουν τις εκλογές οι Απόδημοι Έλληνες Μέρος II

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Συνεχίζουμε σήμερα, για δεύτερη ημέρα (Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015) τη δημοσίευση θέσεων και απόψεων ομογενών μας για τις εκλογές στην Αθήνα και τα θέματα που τους αφορούν.

Θεωρούμε σκόπιμο να τονίσουμε ότι οι επιστολές και οι απόψεις των αναγνωστών-ομογενών φυσικά και ΔΕΝ λογοκρίνονται! Όσο διατηρούν την ευπρέπεια του ύφους και την κοσμιότητα της γλώσσας, δημοσιεύονται αυτούσιες και άνευ οποιονδήποτε δικών μας παρεμβάσεων.

‘Αλλωστε και εξ αρχής έχουμε τονίσει –ήδη σε λίγες μόλις ημέρες μπαίνουμε στον τέταρτο (4ο ) χρόνο από την έκδοση της Panhellenic Post και πλέον γνωριζόμαστε καλά- ότι κάθε άποψη και κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτες και δημοσιεύσιμες αρκεί να είναι μέσα στα καλώς εννοούμενα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταχώρηση των θέσεων των ομογενών-αναγνωστών μας, θα δημοσιεύσουμε άρθρο Γνώμης για το παρόν και το μέλλον των σχέσεων Αποδημίας και Μητροπολιτικού κέντρου.

ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΠΑΡΩΔΙΑ

Ο γνωστός στην ομογένεια της Γερμανίας αντιπρόεδρος του GERMAN-HELLENIC BUSINESS ASSOCIATION , κ. Φαίδων Γ. Κοτσαμπόπουλος, γράφει στην ΡΗΡ, από την Κολωνία, τα ακόλουθα σχετικά με τις εκλογές και την ομογενειακή ψήφο:

«Αγαπητέ κ. Μαλασπίνα,

Ξεκινώ υπενθυμίζοντάς σας την δήλωση που είχα κάνει σαν εκπρόσωπος τύπου του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW  τον Φεβρουάριο του 2014 όταν οι κυβερνητικοί εταίροι μετά από διαβούλευση μίας ημέρας αποφάσισαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο για τις Ευρωεκλογές εφαρμόζοντας και γι αυτές τον σταυρό προτίμησης. Την δήλωση ολόκληρη σας την επισυνάπτω παρακάτω.  (ΡΗΡ σ.σ. για συντομία χώρου δεν δημοσιεύουμε αυτούσια τη δήλωση). Τα όσα ξεστόμισε ο Γλέζος προ ημερών σχετικά με την ψήφο των αποδήμων θεωρούμε σκέτη κοροϊδία με μόνο σκοπό την αλίευση ψήφων αφελών.

Από τον Φεβρουάριο του 2014 προστέθηκαν στου Σκοπιανούς και Τούρκους και οι Αιγύπτιοι. Λόγω της αιγυπτιώτικης καταγωγής μου διατηρώ στενές σχέσεις με παλιούς φίλους σε όλον τον κόσμο. Έπεσα από τα σύννεφα όταν αιγυπτία φίλη μου από το Λος  Άντζελες μου έστειλε σε φωτογραφία την αίτηση για συμμετοχή στις τελευταίες προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου μέσω επιστολικής ψήφου που της διαβίβασε ηλεκτρονικά το Γενικό Προξενείο της Αιγύπτου στις ΗΠΑ.

Σ΄ένα άρθρο μου τον Αύγουστο του 2013 είχα θέσει το ρητορικό ερώτημα έαν «η πολιτική ελίτ της Ελλάδος επιθυμεί την ψήφο της Διασποράς ή όχι; Η απάντησή μου τότε ήταν η εξής διαχρονική:

Η ιστορία αυτού του θέματος έχει πλέον πείσει την Διασπορά ότι κανένα ελληνικό κόμμα δεν επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή της Διασποράς στις εθνικές εκλογές. Αντιμετωπίζουν δε το θέμα με ανειλικρίνεια κοροϊδεύοντας επί μονίμου βάσεως την Διασπορά. Δεν τολμούν να πουν την αλήθεια και αυτό λειτουργεί εν τέλει εις βάρος τους. Προβάλλουν δήθεν προβλήματα άλλων κρατών, δυσκολίες εφαρμογής και αντιπροσωπευτικότητας και φόβους αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος, λες και επρόκειτο για εχθρούς του έθνους. Από την άλλη είναι γνωστό σε όλους, ότι υπάρχουν πρότυπα ευρωπαϊκών κρατών όπως αυτό π.χ. της Ιταλίας που λειτουργεί παραδειγματικά, άψογα και τελείως αρμονικά εδώ και πολλές δεκαετίες.

Επί πλέον να υπογραμμίσω ότι δεν είναι η πόλωση που ανησυχεί την διασπορά στην Γερμανία όσο το ενδεχόμενο πλειοψηφικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό για τον λόγο ότι μέσα στις τάξεις του υπάρχουν μεγάλες ομάδες αντιγερμανικών και ρατσιστικών στοιχείων. Η διασπορά της Γερμανίας γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα αυτά που διακονεί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να εφαρμοσθούν. Γι αυτό ο δεύτερος μεγάλος φόβος μας και η μεγάλη έγνοιά μας είναι, ποιό κόμμα θα είναι αυτό που θα καρπωθεί  την απογοήτευση και την εκδίκηση των μαζών για τις αποτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ όταν αποδειχθεί εκ των πραγμάτων ότι δεν θα μπορεί ή δεν θα θέλει να εφαρμώσει τα όσα υποσχέθηκε στον λαό προεκλογικά. Το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής; Θεός φυλάξει.

Η πλειοψηφία των ομογενών της Γερμανίας παρακαλουθεί από πολύ κοντά τα όσα διαδραματίζονται στην «μητέρα πατρίδα». Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και οι διαδικασίες στελέχωσης των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων π.χ. ενδυναμώνουν την άποψη της  ομογένειας ότι εδώ πρόκειται περισσότερο για κομικοτραγική παρωδία παρά για διαδικασία υψίστης σημασίας και ευθύνης σε ένα δημοκρατικό κράτος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς από την Κολωνία/Γερμανία
Φαίδων Γ. Κοτσαμπόπουλος
Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος
DEUTSCH-HELLENISCHE WIRTSCHAFTSVEREINIGUNG

GERMAN-HELLENIC BUSINESS ASSOCIATION “

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Σειρά, τώρα, έχει ο διαχειριστής της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, γνωστός ομογενής παράγοντας κ. Γιώργος Δήμας, ο οποίος εκφράζει μία διαφορετική άποψη, περισσότερο, θα λέγαμε, ελληνοκεντρική.

Γνωρίζοντας το σφυγμό της ομογένειας που ζει στην Αίγυπτο, εκτιμά ότι οι Απόδημοι Έλληνες, που ζουν σε χώρες περισσότερο ανεπτυγμένες από την Ελλάδα, προβάλλουν παράλογα αιτήματα προς την γενέτειρα, την ώρα, μάλιστα, που αυτή προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις δικές της ανάγκες.

Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Δήμας:

“Κύριε Μαλασπίνα,

Κρατείστε παντα “μικρό καλάθι” σε ότι αφορά την θέση της ομογένειας για τις όποιες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αφού οι ομογενείς που κατοικούν στο εξωτερικό απολαμβάνουν όλα τα προνόμια που τους προσφέρουν οι χώρες στις οποίες κατοικοεδρεύουν   (μισθοί -συντάξεις- δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Bonus κλπ).

-Ετσι απο αυτήν την θέση ασφαλείας οι ομογενείς δεν κανουν τίποτα άλλο απο να ζητούν -και άλλα-απο την πολλαπλά ταλαιπωρημένη Ελλάδα και βεβαίως εις βάρος του κρατικού κορβανά και του Έλληνα εξ Ελλάδος φορολογούμενου πολίτη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα κρατικά έξοδα αφού η Ελλάδα και Έλληνες υπουργοί και βουλευτές που επισκέπτοντο την ομογένεια -(προς άγραν ψήφων ) -αναγκάζονται να υποκείπτουν σε παράλογα αιτήματα ομογενών,  οι οποίοι τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρησης απο τα κράτη που ζουν και μπορούμε να πούμε καλλίτερες συνθήκες απο αυτες που επικρατούν στην Ελλάδα”.

Και ο επιστολογράφος μας συνεχίζει, με τα ακόλουθα:

“Δεν ακούσαμε ποτέ ενα ευχαριστώ κατα την διάρκεια επισκέψεων Υπουργών Αποδήμου Ελληνισμού σε όλη την υφήλιο,  εκτός απο αιτήματα για περίεργες συντάξεις απο την Ελλαδα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  στην Ελλαδα (αν πανε εκει) ενώ αυτά τα αιτήματα τα έχουν ήδη απο τα κράτη που ζουν οι ομογενείς, αφου παίρνουν 1-2 συντάξεις -ακόμα και 3 συνταξεις- απο τα κράτη όπου ζουν, αλλά “θέλουν και άλλα” από την Έλλαδα,  ώστε να αυξήσουν τα έσοδα τους, πάντα εις βαρος του Ελλληνικού κρατικού κορβανά.

-Διαπιστωσαμε  οτι πολλοί επιφανείς επιχειρηματίες της ομογένειας, με πολλά ακίνητα στην χώρα διαμονής των καθως και στην Ελλάδα -παιρνουν συνταξεις ΟΓΑ (!!) ως φουκαράδες !!! συντάξεις τις οποίες πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο (!!)

Απά αυτήν την ασφαλή θέση – δεν ενδιαφέρονται για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα και απλά με διάφορα δημοσιεύματα σε εφημερίδες και ΜΜΕ ζητούν να ψηφίζουν  στον τόπο διαμονής τους, ώστε να ψηφίσουν οιοδήπτε ελληνικό κόμμα το οποίο ικανοποίησε τα παράλογα αιτηματά τους  τα         οποία,  επαναλαμβάνω, είναι  προς άγραν ψήφων αφού πιέζουν συγγενείς και φίλους τους στην Ελλάδα να ψηφισουν.

Στάθηκα σε παλαιότερη δήλωση του ΚΚΕ που πολύ σωστά είπε οτι δεν μπορουν οι ομογενείς οι οποιοι κάθονται στα αναπαυτικά τους σαλόνια στις χωρες διαμονής των,  να κρίνουν το πολιτικό μέλλον Ελλήνων συμπατριωτών μας που διαμένουν κιαι δραστηριοποιούνται  στην Ελλάδα και οι οποίοι ταλαιπωρούνται με χαράτσια και διάφορα άλλα.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στις χωρες διαμονης των ομως μονο σε Ελληνες με Ελληνικη υπηκοοτητα οι οποιοι ζουν εκει με αδεια παραμονης  και ΟΧΙ σε αυτους με  διπλη υπηκοοτητα ( Dual nationality) αφου εχοντας διπλη υπηκοοτητα υπερισχυει η υπηκοοτητα του κρατους οπου ζουν και απολαμβανουν τις διαταξεις του νομου των κρατων που οι ομογενεις συμπατριώτες μας επελεξαν να διαμεινουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Αλλοίμονο αν η Ελλαδα των 10.0000.000 Ελληνων πλεον των 1.500.000 μεταναστων η λαθρομεταναστων θα πρεπει να συντηρει και 6.000.000 Ελληνες ομογενεις οι οποιοι διαμενουν με ιδια βουληση  στο εξωτερικο ενω υποκεινται σε νομους των κρατων οπου ζουν και απολαμβανουν ισα προνομια με τους κατοικους αυτων των χωρων.

Ας βοηθησουμε ΟΛΟΙ την Ελλαδα και ας μην την βλέπουμε σαν ενα “τσαμπί σταφύλι¨ απο το οποίο να τρωμε ολοι τον καρπό του  και να μένει το “τσάπουρο”στην Μητερα Πατρίδα. Και ας μάθουμε, επι τέλους, τι προσέφερε η Ομογένεια της Αιγύπτου με τα “θηρια”ευεργετών  προς την Μητερα {Πατριδα ) Γ Αβερωφ-Μπενακης-Τοσιτσας-Κανισκερης-Ζερμπινης-Ζερβουδακης -Φαμηλιαδης– Κοτσικας -Δαβαρακης- Κοκκιναρας –Γιαννης Δημας- Ζιζινιας-Αχιλοπουλος- Πρατσικας-Πετριδης-Ζωτος  και τοσοι αλλοι γνωστοι στην οικουμένη και στην ιστορία της ΕΚΑ  οι οποιοι έγραψαν με χρυσά γράμματα την πρώτη ιστορία του αποδημου Ελληνισμού,  εργαζόμενοι στην Αίγυπτο, αλλά με πολλαπλές ευεργεσίες στην Ελλάδα και στους απόδημους της Αιγύπτου.

Με εκτιμηση

ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Διαχειριστης”

ΥΓ ΡΗΡ: Θα επανέλθουμε αύριο με περισσότερες απόψεις ομογενών.

 

\