Ολομέτωπη επίθεση Σαμαρά: “Βυθίζεται στον πολιτικό χουλιγκανισμό ο Τσίπρας – Μόλις αποκτήσει ήθος θα τα πούμε…” – Εξαγγελίες για μείωση φόρων

Ο Αντώνης Σαμαράς παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στον Αnt1 και μέσα σε όλα προχώρησε σε μία σειρά εξαγγελιών, τόσο για μείωση της φορολογίας, όσο και για καμία περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “μαθητευόμενους μάγους” του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε προσωπικά για μία σειρά από κοινωνικά ζητήματα, όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας και ο ΕΝΦΙΑ, ενώ εξαπέλυσε και σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε λέγοντας πως “οι πολίτες οι οποίοι πραγματικά πιστεούμε στην ευωπαϊκή πορεία της χώρας, πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ευρώπη, είμαστε συντριπτικά οι περισσότεροι, γι’ αυτό και είμαι αισιόδοξος. Γιατί δεν πιστεύω ότι ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες, αντιευρωπαϊκές, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες του να εκλεγεί κυβέρνηση και να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα”

Σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού

Όλο το παίζεται στο πρώτο κόμμα, για το ποιος θα πάρει τις 50 έδρες, εμείς ή ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό πρέπει ο βασικός κορμός σε μία κυβέρνηση να είναι ο ευρωπαϊκός κορμός.

Για την προσφυγή των τραπεζών στον ELA

– “Είχα προειδοποιήσει… να αφήσουν την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της. Είχε προειδοποιήσει και ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος. Όμως έγινε αυτή η συμμαχία των αντιευρωπαϊκών κομμάτων στην Βουλή, αυτό μας οδηγεί σε εκλογές και η ελληνική ρπαγματικότητα αντιδρά, οι ευρωοπαϊκές αγορές αντιδρούν κι αν τα αφήσουμε έτσι τα πράγματα, θα ξαναγίνουμε δύο φορές όμηροι των δανειστών μας και των ξένων. Όμως έχω περάσει χειρότερα. Να πάνε καλά οι εκλογές και θα το περάσουμε κι αυτό το εμπόδιο”.

“Θα διαπραγματευτώ καλύτερα από τον Τσίπρα”

Πότε διαπραγμετεύτηκε ποτέ ο κύριος Τσίπρας στην ζωή του;”, αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: “Με τον εαυτό του; Κάναμε με τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που υπάρχουν, κούρεμα χρέους 125 δισ, το 40% του χρέους μας. Ο κύριος Τσίπρας το έκανε; Την μείωση των επιτοκίων που πετύχαμε, από το 5% στο 2% ο κύριος Τσίπρας την έκανε; Επιτόκια τα οποία είναι χαμηλότερα από εκείνα με τα οποία δανείζονται άλλες χώρες, αυτές που μας δανείζουνε. Νομίζει ο κύριος Τσίπρας ότι ήτα εύκολη η απόφαση του Νοεμβρίου του 2012, η οποία θα μας επιτρέψει να έχουμε ακόμη παραπάνω την δυνατότητα να χαμηλώσουμε τα επιτόκια και να επιμηκύνουμε τις πληρωμές μας; Όλα αυτά εγιναν με σκληρή διαπραγμάτευση”.

Κόντρα στην τρόικα

“Ξέρετε πόσα ακόμα πράγματα έγιναν χωρίς να το θέλει η τρόικα ή παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας;”, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς πριν αρχίσει να παραθέτει:

– Κατεβάσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση. Δεν το ήθελε η τρόικα. Το κάναμε. Και δεν το κάναμε μόνο για ένα εξάμηνο, συνεχίζεται.
– Δεν ήθελε η τρόικα μείωση στο πετρέλαιο θέμανσης. Το κάναμε.
– Δεν ήθελε η τρόικα το 30% μείωση στον φόρο αλληλεγγύης. Το κάναμε.
– Δεν ήθελε η τρόικα τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο. Τις κάναμε.
– Δεν ήθελαν ρύθμιση για τα “κόκκινα δάνεια”. Το κάναμε.

Μειώσεις φόρων

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις μειώσεις φόρων που έχει σκοπό να πραγματοποιήσει:

– 15% φόρος σε όλα τα επιχειρηματικά κέρδη από 25% που είναι τώρα. Αυτό θα το ξεκινήσουμε από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015. θα πέσει 3% για πρώτη φορά και τα επόμενα 4 χρόνια από 2%. Επομένως θα πέσει αυτή η φορολόγηση από το 25% που ήταν στο 15% που πρέπει να πάει.

– Μπορούμε να μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ σταδιακά, αρχίζοντας από φέτος. Όπως σταδιακά έχουμε μειώσει δύο φορές μέχρι τώρα τον φόρο ακινήτων για τους περισσότερους, μειώσαμε το χαράτσι 15% το 2013 για όλους και ακόμα 15% μεσοσταθμικά για το 2014. Έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 από ότι το 2012 και περισσότεριο πλήρωσαν λιγότερο το 2014 από την προηγούμενη χρονιά.

Θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015 και στα επόμενα δύο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που έχουμε πει. Δηλαδή στο 1% του ΑΕΠ από το 1,43 που βρίσκεται σήμερα ο ΕΝΦΙΑ“.

“Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις”

Σχετικά με το ενδεχόμενο νέων μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, ο πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός:

– Εγγυώμαι δεν θα υπάρξει και άλλη μείωση στις συντάξεις και στα εισοδήματα
– Εγγυώμαι ότι θα δοθεί το επίδομα στους υπερήλικες ομογενείς και Βορειοηπειρώτες Ποντίους
– Εγγυώμαι ότι θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα. Χρειάζεται η πολυτεκνική οικογένεια βοήθεια
– Εγγυώμαι ότι όπως δεν πειράξαμε, δεν πρόκειται να πειραχθεί η πρώτη κατοικία
– Εγγυώμαι την εξισωτική αποχημίωση για τους κτηνοτρόφους ότι θα δοθεί στα επόμενα εικοσιτετράωρα
– Εγγυώμαι επίσης ότι τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη εγώ παίρνω πάνω μου την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Για μένα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί έγιναν και πολλά λάθη τα οποία θα πρέπει να διορθωθούν

Μέχρι τώρα ήμασταν εκτός ανάπτυξης και τραβήξαμε το δύσκολο το λούκι… Μέσα στην ανάπτυξη τώρα, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα”, κατέληξε η Αντώνης Σαμαράς.

Για το ντιμπέιτ

Αναφορικά με το γιατί αρνείται να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός προέβη σε μία οξεία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς.

“Μέχρι το τέλος Φλεβάρη εγώ πιστεύω πως μπορώ να κλείσω την συμφωνία κι εδώ τελειώνει το μνημόνιο”

Συγκεκριμένα τόνισε: “Σε ντιμπέιτ δεν πάω με τον κύριο Τσίπρα γιατί με υβριστές δεν κάνω διάλογο. Έχω απέναντί μου την αλαζονεία και τον πολιτικό χουλιγκανισμό που βυθίζεται ο κύριος Τσίπρας, χρησιμοποιώντας συνέχεια λέξεις όπως προδότης, πουλημένος και τόσα άλλα..

Αυτό δεν είναι διάλογος είναι ντροπή. Το μάθημά του το έχει πάρει όταν με προκάλεσε στη Βουλή. Θα ήθελα να έχω απέναντί μου κάποιον που δεν βρίζει, θα ήθελα να είναι διαφορετικά τα πράγματα,. Έχεις να κάνεις με κάποιον ο οποίος ξοδεύει τόσα εκατομμύρια ψέματα μήπως κυβερνήσει και δεν ξέρει πόσες χώρες είναι στην ευρωζώνη…
Μόλις αποκτήσει πολιτικό ήθος, ευχαρίστως να τα πούμε. Την πολιτική αθλιότητα δεν τη νομιμοποιώ”.

Το ενδεχόμενο συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μετεξκλογική συνεργασία, κάνοντας αναφορά ακόμη και στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας πως θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε δύναμη για το καλό της χώρας.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες γιατί δεν μπορεί να έχει συμμαχίες. Είναι απομονωμένος”, τόνισε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνεργάζεται ούτρε με αυτούς που ψήφισαν εναντίον της εκλογής του Σταύρου Δήμα για την προεδρία της Δημοκρατίας.