Τσίπρας από Αγρίνιο: Ζητάμε αυτοδυναμία για να μην μας βάλουν τρικλοποδιές…

«Για πρώτη φορά η Αριστερά δεν διεκδικεί μόνον τη νίκη. Διεκδικεί ισχυρή λαϊκή εντολή, για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας. Απέχουμε μόλις ένα βήμα από την αυτοδυναμία του λαού μας. Να το κάνουμε. Να κάνουμε αυτό το αναγκαίο βήμα για τον τόπο μας. Για την Ελλάδα»., τόνισε από το Αγρίνιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας πριν από λίγο στο Αγρίνιο, επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις εκτιμήσεις δημοσκόπων και εκλογολόγων για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου, λέγοντας επίσης «όσο μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη θα έχει στην Ευρώπη, όσοι πιο πολλοί μας εμπιστεύονται μέσα στη χώρα μας, τόσο πιο πολύ σας λαμβάνουν υπόψη έξω».

Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «ζητάμε ψήφο αυτοδυναμίας για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα στους δύσκολους χειρισμούς και να μη μπορεί κανείς να μας βάλει τρικλοποδιά από τα μέσα, δηλαδή από τις δυνάμεις του χθες, που χρεοκόπησαν τη χώρα και έχουν κάθε λόγο να μη θέλουν να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ» και επισήμανε «είναι πολλοί αυτοί που μας περιμένουν στη γωνία του δρόμου, αδιαφορώντας πως αποσταθεροποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύουν τη χώρα».

«Εμείς δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ούτε μαζί τους, ούτε με τη ‘Ανγκελα Μέρκελ. Εμείς δίνουμε λόγο και αναφορά μόνο στον ελληνικό λαό» είπε με έμφαση, εξαπολύοντας επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως «αποσύρεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής κινδυνολογώντας αφόρητα».

Επιχειρώντας να δώσει πλέον προγραμματικό τόνο στον προεκλογικό του λόγο ο κ. Τσίπρας είπε «θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής μας, ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος. Δεν είναι στοιχείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές» και πρόσθεσε «Δεν το βάζουμε στη ζυγαριά με κανέναν. Εμείς θα τηρήσουμε τις θεσμικές δεσμεύσεις της χώρας από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το χρέος τόνισε ότι «εμείς θα διαπραγματευτούμε με αξιοπρέπεια και ασφάλεια» και συμπλήρωσε: «Όσο το χρέος αυτό κινείται στο 177% του ΑΕΠ, όσο είναι μη βιώσιμο και η εξυπηρέτησή του δυσβάστακτη, τότε ούτε βιώσιμη δημοσιονομική εξυγίανση μπορεί να υπάρξει, ούτε βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά ούτε και η δυνατότητα να δανειστούμε από τις αγορές».

«Διεκδικούμε, υπογράμμισε συνθήκες αποπληρωμής που δεν προκαλούν υφεσιακή ασφυξία στη χώρα και δεν εξωθούν το λαό μας στην απόγνωση και τη φτώχεια. Και επιπλέον δεν ζητάμε άλλα δάνεια, γιατί δεν μπορούμε να προσθέτουμε διαρκώς νέο χρέος στο ήδη αβίωτο χρέος».
Ανδρέας Μαραθιάς

newsIt.gr