Κέρκυρα – Ξάνθη 0-0, διασυρμός του ΟΦΗ στη Βέροια, Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 1-1

Στο 0-0 έμειναν Κέρκυρα και Ξάνθη σε έναν κακό από θέμα ποιότητας αγώνα, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Βέροια-Οφη 1-4

Βαριά ήττα γνώρισε ο, «πληγωμένος» το τελευταίο διάστημα, ΟΦΗ στη Βέροια (Βέροια – ΟΦΗ 1-4) από την τοπική ομάδα, στα πλαίσια του εναρκτήριου αγώνα της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Η κρητική ομάδα έπαιζε με δέκα παίκτες για πάνω από 60 λεπτά, μετά την αποβολή του Τριποτσέρη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ η Βέροια έχασε και πέναλτι.

 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1-

Πολύτιμους βαθμούς έχασε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, για την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπουμάλ στο 33΄, ισοφάρισε ο Μπεργκ στο 78΄, ενώ ο Στιλ κράτησε -τουλάχιστον- τον βαθμό της ισοπαλίας αποκρούοντας πέναλτι του Κολοβού στο 87΄

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι με τους παίκτες του να μασάνε σίδερα και να πέφτουν πιο δυνατά πάνω στην μπάλα. Χαρακτηριστικά είναι τα δυο μαρκαρίσματα του Μητρόπουλου στα πρώτα 13′ που ήταν τάκλιν για κάρτα με τον Μάνταλο να μην δείχνει τίποτα αλλά φανέρωναν το πάθος των γηπεδούχων.

Την ίδια ώρα οι πράσινοι, παρότι ο Γιάννης Αναστασίου είχε μιλήσει για “πόλεμο” μπήκαν πιο σοφτ στο παιχνίδι και με τους περισσότερους παίκτες του τριφυλλιού να είναι σε κακή μέρα δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί ουσιαστικά προς την εστία του Πανιωνίου.

Η πρώτη υποψία φάσης από πλευράς Παναθηναϊκού ήρθε στο 12’μετά από σέντρα του Χουχούμη από τα αριστερά ο Μπεργκ δεν κατάλαβε την πορεία της μπάλας και ο Γιαννακόπουλος την “καπάκωσε” προ του Πέτριτς.

Η επόμενη καλή στιγμή άνηκε και πάλι στο τριφύλλι όταν ο Μπαϊράμι στην μοναδική αξιόλογη στιγμή του στο παιχνίδι στο 25′ έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Μπεργκ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος δεν έκανε καλέ το πλασέ με το αριστερό και η μπάλα έφυγε έξω.

Γκολ ο Μπουμάλ
Ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι με ένα καταπληκτικό γκολ του Μπουμάλ. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει κόρνερ στο 33′ από τα δεξιά το οποίο εκτέλεσε ο Ιμπαγάσα. Η πράσινη άμυνα δεν έδιωξε καλά με την μπάλα να φτάνει στον άσο του Πανιωνίου ο οποίος έξω από την περιοχή έπιασε ένα αριστερό βολέ και έστειλε την μπάλα στο γάμα του Στιλ ενώ εν συνεχεία πανηγύρισε όπως ο Τότι βγάζοντας “selfie” στον πάγκο του Πανιωνίου.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με δυο γκολ αν στο 40′ ο Ιμπαγάσα ήταν πιο εύστοχος στην κεφαλιά που επιχείρησε σε σέντρα του Μπουμάλ με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Στιλ.

Με Καρέλη αντί Μπαϊράμι
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και στην προσπάθεια να γυρίσει το παιχνίδι ο Γιάννης Αναστασίου έκανε πιο επιθετική την ομάδα του πέρασε στο παιχνίδι τον Καρέλη αντί του Μπαϊράμι που δεν βοήθησε καθόλου στο πρώτο μέρος.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε με δυο καθαρούς επιθετικούς και τον Πέτριτς πίσω από αυτούς. Οι πράσινοι μάλιστα απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 52′ όταν ο Πέτριτς από τα δεξιά έδωσε ωραία στον Καρέλη ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με υπερπροσπάθεια έπιασε το πλασέ με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει με το πόδι.

Απάντησε ο Ουζουνίδης
Ο τεχνικός του Πανιωνίου βλέποντας την κίνηση του Παναθηναϊκού απάντησε με τον Πάνο αντί του Ιμπαγάσα προκειμένου να δώσει επιπλέον φρεσκάδα στην ομάδα του και να κλείσει και άλλο τους διαδρόμους προς την εστία της ομάδας του.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι και την κυριαρχία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 63′ το σουτ του Πέτριτς από καλή θέση στον άξονα έφυγε κόρνερ ενώ στο 67′ ο Πράνιτς έκανε μια πολύ ωραία ενέργεια και πάλι από τον άξονα και έπιασε ένα αριστερό σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, να σκάει στο έδαφος και τον Γιαννακόπουλο τελευταία στιγμή να βρίσκει την μπάλα η οποία έφυγε κόρνερ.

Πίεζε συνέχεια ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει την άμυνα του Πανιωνίου χωρίς όμως κάποια κλασική ευκαιρία μέχρι το 75′ όταν σε έναν ωραίο συνδυασμό από τα δεξιά και σέντρα του Ζέκα ο Καρέλης έστρωσε στον Πέτριτς ο οποίος έπιασε το βολέ με την μπάλα να χτυπάει τελευταία στιγμή στην πλάτη του Παντίδου και να απομακρύνεται.

Ο Αναστασίου έκανε και την τελευταία του κίνηση βάζοντας τον Κλωναρίδη αντί του Ατζαγκούν και παίζοντας με τέσσερις επιθετικούς αφού είχε στην ίδια ενδεκάδα τους Καρέλη, Πέτριτς, Κλωναρίδη και Μπεργκ.

Ισοφάρισε με τον Μπεργκ το τριφύλλι
Η κίνηση του τεχνικού Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς καθώς στο 78′ ο Δώνης από τον άξονα έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Γιαννακόπουλο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να απομακρύνει. Ο Κλωναρίδης δεν άφησε να βγει κόρνερ η μπάλα την κυνήγησε και την γύρισε με την μια με τον Μπεργκ να γίνεται αποδέκτης της και ένα δυνατό σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έφερε το ματς στα ίσια.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε για να πετύχει το γκολ της νίκης το οποίο έψαξε στο 82′ όταν σε κόρνερ από τα δεξιά ο Σίλντενφελντ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Ταυλαρίδης δεν μπόρεσε με κεφαλιά να την σπρώξει στα δίχτυα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Χουχούμης από τα αριστερά έκανε το κατέβασμα και επιχείρησε την σέντρα σουτ με τον Πέτριτς να κάνει το τακουνάκι και τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει.

Έπιασε πέναλτι ο Στιλ
Στο 86′ ο Πανιώνιος είχε την μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την νίκη όταν ο Μάνταλος υπόδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σίλντενφελντ (δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση). Ο Κολοβός ανέλαβε την εκτέλεση του στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Στιλ αλλά ο Βρετανός γκολκίπερ έπιασε το πέναλτι το οποίο ήταν κακά εκτελεσμένο.

Στην αντεπίθεση μάλιστα οι πράσινοι βγήκαν με αριθμητική υπεροπλία αλλά η τελική τους προσπάθεια των Καρέλη και Ζέκα ήταν κακή με αποτέλεσμα να χάσουν την ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την λήξη ο Κολοβός έκανε ένα ψαλιδάκι με τον Στιλ να διώχνει εντυπωσιακά ενώ ο Πέτριτς έχασε μεγάλη ευκαιρία σε ωραία σέντρα από τα δεξιά να κοντρολάρει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ταυτότητα του αγώνα
Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Μάνταλος

Βοηθοί: Γρεβένης, Καραβασίλης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Παντίδος, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (79′ Βούζας), Κολοβός (90′ Μασούρας), Ιμπαγάσα (55′ Πάνος), Γιάννου

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Χουχούμης, Λαγός (62′ Δώνης), Πράνιτς, Μπαϊράμι (46′ Καρέλης), Ατζαγκούν (76′ Κλωναρίδης), Πέτριτς, Μπεργκ