Χρειάζεται αντίδραση

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η νέα, προκλητικά αυθαίρετη, ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων  στην ταινία του Ράσελ Κρόου,«The Water Diviner», στην οποία γηγενείς Έλληνες και Αρμένιοι, απεικονίζονται ως βάρβαροι κι αιμοβόροι κατακτητές, κι όχι ως αμυνόμενοι στην αιματηρή εκστρατεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 1914, όπως και ήταν, είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσσίδα μιας  εσκεμμένης αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, γύρω από την Ελληνική ιστορία.

Η επιχείρηση δεν έχει αποκλειστικά εξωγενή εμπνευστή ούτε πάντα “’αδολα”  ελλατήρια. Σήμερα είναι η εκστρατεία της Καλλίπολης, με “πρωταγωνιστή” ομογενή σεναριογράφο. Χθες ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας και Ιστορικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, Μαρία Ρεπούση,  με τα περί “συννωστισμού” στην προβλήτα της Σμύρνης φλιναφήματά της. Προχθές οι Σκοπιανοί με τις περί μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής μειονότητας ονειρώξεις τους. Όλοι αυτοί, εκμεταλλευόμενοι την “ανοχή” των Ελλήνων, έχουν καταντήσει την ελληνική ιστορία σαν μία χιλιομπαλωμένη κουρελού!

Είναι αδιανόητο όσο, όμως, είναι και αληθινό: Μπροστά σ΄αυτήν την ανίερη επίθεση των “καλοθελητών” το επίσημο ελληνικό κράτος –με τις προξενικές του αρχές- …εφησυχάζει! Περιμένει από έναν ομογενή καθηγητή και από έναν Έλληνα παιδίατρο να ξεμπροστιάσουν την “απάτη” και την “πλαστογραφία”.

Ο συνεργάτης της ΡΗΡ κ. Μιχάλης Κοκκινάρης έχει γράψει το αληθινό σενάριο για την εκστρατεία της Καλλίπολης. Και αντί το ελληνικό κράτος να χρηματοδοτήσει την δημιουργία μιας ταινίας βασισμένης στα πραγματικά περιστατικά, στέκει άβουλο μπροστά στην ερασιτεχνική προσπάθεια παραπλάνησης της παγκόσμιας Κοινής Γνώμης,  από αγνώστου σκοπιμότητας και κινήτρων αυτόκλητους “διαχειριστές” της ιστορίας του, παρουσιάζοντας τα θύματα θύτες και τους θύτες θύματα!

Και, μάλιστα, σε μία ώρα όπου Αρμένιοι και Πόντιοι προσπαθούν να αναγνωρισθεί παγκόσμια η γενοκτονία που υπέστησαν!

Δεν ξέρουμε ποιά αόρατα νήματα μπορεί να συνδέουν όλες αυτές τις απόπειρες κατά της ελληνικής ιστορίας.  Γνμωρίζουμε, όμως, ότι εάν δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά, στο τέλος θα πιστέψουμε και μεις οι ίδιοι όλες αυτές τις αστειότητες, ότι δεν είμαστε αυτό που φαινόμαστε, είμαστε κάτι διαφορετικό, ένα κακέκτυπο της ιστορίας.

Ίσως κληθούμε δε να “αποκαταστήσουμε” την ιστορία απαρνούμενοι την πολιτιστική μας κληρονομιά…

Εάν η κυβέρνηση, προφασιζόμενη την οικονομική κρίση, δεν διαθέτει τα χρήματα για να γυρισθεί σε ταινία το σωστό σενάριο που θα αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα στην Καλλίπολη, τότε πρέπει φλογεροί στην ψυχή και γενναιόδωροι στην τσέπη ομογενείς, να χρηματοδοτήσουν μια ταινία με το αληθινό σενάριο.

Αυτό που τιμούν κάθε χρόνο οι Αυστραλοί και οι Έλληνες. Και όχι αυτό που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε διάφοροι ¨καλοθελητές”.

ΥΓ: Για όσους ενδεχομένως θέλουν να επικοινωνήσουν με τον κ. Κοκκινάρη: Michael Kokkinaris (m.kokkinaris@gmail.com)