Στοχασμοί: Για τα μελλούμενα‏

Nomikos ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Για την ΡΗΡ

-Πες μου το μέλλον μάγισσα, τι βλέπεις;
-Βλέπω ευκαιρίες να έρχονται, αλλά εσύ, μπλοκαρισμένος από τις πεποιθήσεις σου, δεν τις αναγνωρίζεις. Θα χρειαστείς να αποκτήσεις ικανότητες τόσες, που να επιτρέψεις στις ευκαιρίες να μιλήσουν στην καρδιά σου. Σε αυτήν απευθύνονται πάντα, γι αυτό εσύ δεν ακούς!
Βλέπω ανθρώπους πολλούς γύρω σου που θα προσπαθήσουν να σε συμβουλέψουν ενώ δεν ξέρουν τίποτα γι αυτό που σου λένε! Το όραμα, σε σένα έχει μιλήσει. Εκείνοι, με φόβο θα σε γεμίσουν. Κλείσε τα αυτιά σου και τράβα για να ζήσεις τη ζωή που θες. Μόνο εσύ μπορείς να ανακόψεις αυτήν την πορεία, δικαιολογώντας πως φταίνε οι άλλοι.
Βλέπω μεγάλη πόρτα μπροστά σου. Ο δισταγμός, ο φόβος, η κατάκριση που έχεις φάει, σε κάνει να μην τη βλέπεις. Και επειδή δεν τη βλέπεις, θεωρείς πως δεν υπάρχει. Και δεν κάνεις καν το πρώτο βήμα για να τη βρεις. Πιστεύεις πως η ακινησία σου εξαιτίας της παγωμάρας σου είναι η απάντηση που έχεις να δώσεις στη ζωή, ενώ το ξέρουμε πολύ καλά πως η ζωή διαμορφώνεται από τη στάση μας;
Βλέπω στεφάνι στο κεφάλι σου. Αν το στεφάνι σου, το αγαπήσεις τόσο, όσο θα επιθυμήσεις να αναπτυχτεί στο δικό σου χώρο με το δικό του τρόπο και θα το διευκολύνεις σε αυτό, τότε βλέπω το στεφάνι γερά να κρατεί.