Η “θηλυκή δύναμη” πίσω από Σαμαρά – Τσίπρα (ΦΩΤΟ)

Το… πλέον χρησιμοποιημένο κλισέ σ’ αυτές τις περιπτώσεις αναφέρεται στην επιρροή που έχει η σύντροφος στον εκάστοπτε ισχυρό άνδρα και η περίπτωση των αντιπάλων των αυριανών εκλογών, Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Όπως παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής, η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα και η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία, είναι οι δυναμικές κυρίες που στέκονται στο πλευρό των δύο ηγετών οι οποίοι αύριο, Κυριακή, θα δώσουν την τελική μάχη στις εκλογές.

Η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ

Η όμορφη Μπέτυ, δεν αρέσκεται στα φώτα της δημοσιότητας και εν μέσω της κρίσιμης προεκλογικής περιόδου, δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις με τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, περιφρουρεί το δικαίωμα των παιδιών της στην ανωνυμία και μάλιστα για τον λόγο αυτό, πριν μερικά καλοκαίρια δεν δίστασε να αντιπαρατεθεί με φωτογράφο που παρακολουθούσε εκείνη, τα παιδιά της και τον Αλέξη Τσίπρα στη νότια Κρήτη, κατλά την διάρκεια των διακοπών τους. “Αυτό που κάνεις είναι βρώμικο” του είπε, για να πάρει την απάντηση “βρώμικη δουλειά κάνει ο σκουπιδιάρης”. “Ο σκουπιδιάρης κάνει έντιμη δουλειά”, του ανταπάντησε, φανερώνοντας ένα κομμάτι της δυναμικής της προσωπικότητας.

Οι παπαράτσι μάταια κυνηγούν μία κοινή, δημόσια έξοδο του ζευγαριού, ωστόσο η Μπέτυ συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα σε παραστάσεις στο ηρώδειο ή στο Μέγαρο Μουσικής, με την τελευταία φορά που εθεάθησαν μαζί να είναι στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2014, στον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η επιστήμονας Μπέτυ

Η Μπέτυ Μπαζιάνα είναι ερευνήτρια στον τομέα των οπτικών δικτύων, με πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια από το 2001, πριν ακόμη γίνει σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα. Έχει υπάρξει βοηθός καθηγητήσ την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ από το 2004 κι έχει εποπτεύσει με αυτή την ιδιότητα πολλές διπλωματικές εργασίες.

Τελείωσε το Πολυτεχνείο Πάτρας, όπου έκανε και το διδακτορικό της, ενώ το 2002 έγινε δεκτή από το ΕΜΠ για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στα Δίκτυα Οπτικών Ινών. Με έναν πατέρα κομμουνιστή , εξόριστο στο Παρίσι την περίοδο της Χούντας, πολιτικοποιήθηκε από νωρίς.

Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν στα μαθητικά θρανία, ενώ στις μεγάλες μαθητικές καταλήψεις του 1990 αγωνίζονταν ο ένας πλάι στον άλλο. Δεν έχουν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου, αφού αμφότεροι δηλώνουν κατά του θεσμού κι έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθεης συμβίωσης, ζώντας κάτω από την ίδια στέγη τα τελευταία 18 χρόνια. Είναι αφοσιωμένη μητέρα του Παύλου – Φοίβου, που σήμερα είναι έξι ετών και του Ορφέα – Ερνέστο που είναι τριών.

Η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία

Αντίθετοι δρόμοι για την Γεωργία Σαμαρά, η οποία καθόλη την διάκεια της προεκλογικής περιόδου βρισκόταν σταθερά στο πλευρό του συζύγου της, Αντώνη Σαμαρά.

Όσοι γνωρίζουν το ζεύγος, αναφέρουν πως η γεωργία αποτελεί το alter ego τιου πρωθυπουργού. “Έχω περάσει δύσκολες ώρες πολιτικής απομόνωσης, αλλά έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτές. Στα 11 χρόνια πολιτικής μοναξιάς μοναδικό στήριγμα για μένα ήταν η γυναίκα μου”, έλεγε ο πρωθυπουργός όταν αναλάμβανε την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.

Η Γεωργία Κρητικού – Σαμαρά γιόρτασε το περασμένο καλοκαίρι την 24η επέτειο γάμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έφυγε από σύσκεψη στο Μαξίμου για να προλάβει το τραπέζι!

Ασταμάτητη στήριξη

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, κόρη του βιομηχάνου Άκη Κρητικού, εμφανίστηκε προ ημερών στα εγκαίνια του Κέντρου ημερήσιας Φροντίδας ασθενών της Μαριάννας Λάτση, όπου συνομίλησε με γιατρούς και νοσηλευτές του νέου κέντρου.

Κατά την διάρκεια των πρώτων χρόνων της πολιτικής ενασχόλησης του Αντώνη Σαμαρά, το ζεύγος απέκτησε το πρώτο παιδί, την Λένα, πριν ακολουθήσει ο μικρότερος Κωνσταντίνος.

Ένα κοινό σημείο ανάμεσα στην Μπέτυ Μπαζιάνα και την Γεωργία Σαμαρά είναι η… “αντιπάθεια” πτος την δημοσιότητα, με την ίδια να δίνει σπανιότατα συνεντεύξεις.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1989 στη Νέα Ερυθραία και όσοι βρέθηκαν το βράδυ της 20ης Μαϊου στην Πύλο, ΄χουν να θυμούνται τη Μαρινέλλα που ήταν παρούσα στον γάμο, να τραγουδά αποκλειστικά για τον Αντώνη και την Γεωργία “… πάρ’το φεγγάρι και κάν’ το βέρα μου”.

Κοινό τους γνώρισμα η η βαθιά αστική τους καταγωγή, ενώ το πρώτο τους ραντεβού δόθηκε στο Σύνταγμα όταν ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ένας 34χρονος βουλευτής και η γεωργία φοιτήτρια στο Πολυτεχνείο.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής
Φωτογραφίες: Eurokinissi