Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πύλος
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Νωρίς το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εξερχόμενος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους αναποφάσιστους, λέγοντας ότι εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα. «Είμαι αισιόδοξος, θα νικήσουμε».Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Σαμαρά:«Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας.
Σήμερα, αποφασίζουμε εάν θα πάμε μπροστά με δύναμη, με ασφάλεια, με σιγουριά, ή αν θα πάμε σε περιπέτειες.» Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας οι οποίοι είναι ακόμα αναποφάσιστοι. Εκείνοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα.» Είμαι αισιόδοξος, γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε».O κ. ΤΣΙΠΡΑΣ«Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.» Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, οι αυξήσεις στους φόρους, η απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος, ή εάν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό: μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή.

» Αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος, σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»

Newsroom ΔΟΛ

Ο κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Στο 1ο δημοτικό σχολείο, στον Άγιο Ελευθέριο, ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στις 07.50 το πρωί και στην είσοδο του σχολείου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Μηνάς Σαμαντζίδης, υποψήφιοι βουλευτές και κομματικά στελέχη. Αντάλλαξε χειραψίες μαζί τους και προχώρησε προς το εκλογικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της άφιξής του, υπήρξε συνωστισμός με τους δημοσιογράφους και τους οπερατέρ να τρέχουν και να κόβουν το δρόμο του πρώην πρωθυπουργού, που αναγκάστηκε να περιμένει για λίγο, μέχρι όλοι να πάρουν τις θέσεις τους όπως βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία…

Ο πρώην πρωθυπουργός ακολουθώντας την πάγια τακτική του δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις ούτε κατά τη διάρκεια της άφιξης ούτε κατά τη διάρκεια της αναχώρησής του…
Ο κ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Στο πρώτο Γυμνάσιο Χανίων άσκησε το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε στο εκλογικό του κέντρο ντυμμένος κάζουαλ, με μπουφάν, άσπρο πουκάμισο και… ένα παντελόνι σε χρώμα κεραμμυδί που προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Όπως επίσης και το γνωστό σακίδιο, που αυτή τη φορά δεν είχε στην πλάτη του ο πρόεδρος του Ποταμιού.Αμέσως μετά ο κ.Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: ”Η χώρα απ’ότι φαίνεται αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα και να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση, Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ…Είναι η μεγάλη μας ευκαιρία αυτή η αλλαγή να γίνει προς την σωστή κατεύθυνση. Να ψηφίσουμε αυτούς που έχουν γνώση και θάρρος. Να μην δώσουμε χώρο στους τσαμπουκάδες και σε αυτούς που δεν σέβονται τη δημοκρατία. Να τα αλλαξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα”.
NewsIt.gr
Ο κ. ΒΕΝΙΖΣΕΛΟΣ
Θεσσαλονίκη
Σε εκλογικό τμήμα των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο μετά τις 10 το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.Κατά την έξοδό του από το σχολικό συγκρότημα δήλωσε: «Εύχομαι ο ελληνικός λαός να κάνει επιλογές που θα τον οδηγήσουν σε κάτι καλύτερο και όχι χειρότερο για αυτόν και τα παιδιά του».
Ο. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Αθήνα

Σε σχολείο της Νέας Ερυθραίας προσήλθε ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου για να ψηφίσει, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντα.Κατά την έξοδό του, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουμε πραγματικά την Ελλάδα, να την απαλλάξουμε από βάρη και από ένα πελατειακό κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους.» Αρκεί να υπάρχει βούληση για συνεννοήσεις και για συνεργασίες, αρκεί εμείς οι Έλληνες να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθιές αλλαγές.» Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο για τις βαθιές αλλαγές να έχει τελικά και τη υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα με δημοψήφισμα. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αυτό πρεσβεύει και με ισχυρή φωνή στη Βουλή αυτό εγγυάται.»

Newsroom ΔΟΛ

Ο κ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

«Να πάμε να ψηφίσουμε, όλοι με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα η οποία θα είναι δύσκολη για τον λαό μας και με τη νέα κυβέρνηση γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας, η ΕΕ, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όλη η αντιλαϊκή πολιτική που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα και θα υλοποιείται από δω και πέρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 4ο Λύκειο Καλλιθέας.

«Να ενισχύσουμε την μοναδική πραγματική δύναμη, σίγουρη εγγύηση, δύναμη αγωνιστικής ελπίδας που θα βρίσκεται στο πλάι του λαού μας και την επόμενη μέρα, από τη θέση της δυναμικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης για να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για εμάς και τα παιδιά μας» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

enikos.gr

κ.κ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΧΡΥΣΟΓΕΛΟΣ

Στο 5ο λύκειο Περιστερίου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι επικεφαλής του συνδυασμού Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος.

«Οι Έλληνες πολίτες αποφασίζουν σήμερα για την πορεία της χώρας. Με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν εντολή η Ελλάδα να πορευτεί μπροστά, προοδευτικά και με την κοινωνία όρθια. Ο τόπος μπορεί να πορευτεί προς τα μπροστά και πρέπει να φύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Η ψήφος του ελληνικού λαού είναι εκείνη που θα αποφασίσει για την πορεία της χώρας μας. Μια πορεία ευθεία, σταθερή και προοδευτική» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

«Οι Πράσινοι συμμετέχουμε στην αλλαγή της πολιτικής και την αλλαγή της κυβέρνησης αλλά με οικολογικό κοινωνικό και οικονομικό σχέδιο. Με ρεαλιστικές λύσει για την ανεργία, την οικονομία, τη φτώχεια, αλά και με όραμα για το που θέλουμε να πάμε ως κοινωνία. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε με προγραμματικές συμφωνίες σε μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας. Αλλά δεν αρκεί μόνο να συμμετέχουμε και εμείς. Σημαντικό είναι να υπάρχει μια συμφωνία και με την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα με σχέδιο» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Χρυσόγελος.

star.gr