Αυτό είναι το… νέο αίμα στη Βουλή – Το στοίχημα των 30ρηδων

Οι βουλευτές από όλα τα κόμματα που εκλέχθηκαν σε αυτές τις εκλογές και θα φέρουν νέο αέρα στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Νέο αίμα στην κυβέρνηση αλλά και στη Βουλή! Ανάμεσα στους 300 βουλευτές που εκλέχθηκαν στις βουλευτικές εκλογές 2015 είναι πολλοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς. Άλλοι έχοντας προσφέρει ήδη κάποια πράγματα στα κοινά και άλλοι που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν τώρα για πρώτη φορά.

Μάριος Κάτσης – Θεσπρωτία – ΣΥΡΙΖΑ

Σε ηλικία μόλις 30 χρόνων ο Μάριος Κάτσης σπάει τη “γαλάζια” παράδοση στη Θεσπρωτία και κέρδίζει την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προγραμματιστής και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε έρθει πρώτος και στις εκλογικές αναμετρήσεις του Μαϊου και Ιουνίου του 2012, αλλά τότε η Θεσπρωτία ήταν μονοεδρική περιφέρεια και την κέρδισε η Ν.Δ.

Από το 2006 είναι ενεργό στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΝ, όταν σπούδαζε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά και σήμερα είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ηγουμενίτσα.

Φωτεινή Αραμπατζή – Σέρρες – ΝΔ

Γεννήθηκε το 1974 στις Σέρρες. Στον τόπο όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει και να αγωνίζεται για να τον δει να αναπτύσσεται. Το 1992 πέτυχε με διάκριση στο Τμήμα της Νομικής του Α.Π.Θ. απ’ όπου και αποφοίτησε το 1997. Από το 1997 επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εργαστεί ως δημοσιογράφος και τηλεοπτική παραγωγός στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, για ένα και πλέον χρόνο. Δίπλα στους κορυφαίους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και όλου του κόσμου

Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Διετέλεσε μέλος των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Κανονισμού της Βουλής, της Επιτροπής Γαλλοφωνίας και της 11μελούς Επιτροπής της Ν.Δ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σταυρούλα Αντωνάκου – Α’ Πειραιώς – Ποτάμι

Στην Α’ Πειραιώς με το Ποτάμι εκλέγεται η Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Σταυρούλα Αντωνάκου. Είναι βέρα Πειραιώτισσα και πήρε το βάπτισμα του πυρός στις δημοτικές εκλογές όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του κ. Γιάννη Μώραλη, ενώ στη συνέχεια ο δήμαρχος Πειραιά της ανέθεσε την αντιπροεδρία του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Νεολαίας του δήμου.

Χρήστος Δήμας – Κορινθία – ΝΔ

Σε ηλικία 35 χρόνων ο Χρήστος Δήμας, γιος του Σταύρου Δήμα παίρνει το πράσινο φως και εκλέγεται βουλευτής Κορινθίας για τη Νέα Δημοκρατία. Είναι δικηγόρος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και σε ηλικία 25 ετών δίδασκε, ως βοηθός καθηγητή, στο LSE σε πρωτοετείς φοιτητές το μάθημα της “Εισαγωγής στις Πολιτικές Επιστήμες”.

Πριν θέσει υποψηφιότητα εργαζόταν στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην The Boston Consulting Group (BCG), μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στρατηγικών συμβούλων στον κόσμο. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Νικολέτα Συρεγγέλα και έχουν μία κόρη.

Ζήσης Ζάννας – Πιερία – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι 32 χρόνων και αποτελεί τον πρώτο βουλευτή του χώρου της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία έπειτα από 56 ολόκληρα χρόνια, αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί ποτέ στον συγκεκριμένο νομό.

Είναι φαρμακοποιός και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, ενώ παραμένει μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης – Α’ Αθηνών – ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είναι 34 χρόνων, σπούδασε οικονομολόγος και ασχολείται ενεργά με την πολιτική. πολιτικός. Πρωτοέγινε γνωστός ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημαρχία στην Αθήνα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

Και μπορεί να έχασε το δημαρχιακό θώκο από τον Γιώργο Καμίνη, αλλά κέρδισε σίγουρα τις εντυπώσεις στις αυτοδιοικητικής εκλογές και τώρα γίνεται μέλος του Κοινοβουλίου!

Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου – Μαγνησία – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι μόλις 29 χρόνων και αποτελεί τη νεότερη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μπαίνει στη Βουλή. Η Δανάη Τζήκα – Κωστοπούλου είναι η βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖA στη Μαγνησία και μάλιστα στη 2η θέση με 9.145 σταυρούς.

Εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός στο Βόλο και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στο ΤΕΕ-παράρτημα Μαγνησίας. Έχει σπουδάσει πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Πολεοδομία και τις Αστικές Συγκοινωνίες, ενώ η διπλωματική της έρευνα έγινε στο πολυτεχνείο της Βιέννης.

Νατάσα Γκάρα – Έβρος – ΣΥΡΙΖΑ

Είναι 31 χρόνων , απόφοιτος στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου, έκανε τη διπλωματική της εργασία πάνω στην παρουσίαση του πρώτου μνημονίου και δούλεψε ως δημοσιογράφος σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και από το 2008.

Επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στην Ορεστιάδα, όπου εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα, που εκδίδει η μητέρα της Σούλα Εμμανουηλίδου, «Μεθόριος». Με ενεργή συνδικαλιστική και πολιτική δράση στη νεολαία του ΣΥΝ και του Δικτύου Αριστερών Ριζοσπαστικών Σχημάτων η Ν. Γκαρά συμμετείχε και το 2012 στις εθνικές εκλογές, και πέρσι στις περιφερειακές εκλογές. Ενώ τώρα πήρε τη 2η με 6.978 σταυρούς και εκλέχθηκε βουλευτής.

Ιωάννης Κεφαλογιάννης – Ρέθυμνο – ΝΔ

Πρόκειται για τον νεότερο βουλευτή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, γεννήμενος το 1982 και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2012. Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 3ο Ενιαίο Λύκειο Ρέθυμνού, σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια κειμένου: Νατάσσα Στρόβιλα, Άρτεμις Θύμιου

Πηγή:NewsIt.gr