ΝΔ: Ξηλώνουν τις μεταρρυθμίσεις – Ο Τσίπρας αδυνατεί να καταλάβει τι θα διαχειριστεί

Για «ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων» και «αδυναμία του Αλέξη Τσίπρα να καταλάβει τι πάει να διαχειριστεί» κάνει λόγο η ΝΔ δια του εκπροσώπου της Κώστα Καραγκούνη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

«Εύκολα λόγια» χαρακτηρίζει δε ο εκπρόσωπος Τύπου τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Εκείνοι που είχαν εναντιωθεί απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όμως, οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς υποδεικνύουν ότι αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων, που ήδη έχουν επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καραγκούνης.

Σχολιάζοντας στο πλαίσιο αυτό τις σχετικές εξαγγελίες των νέων υπουργών προειδοποίησε ότι η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια, η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους, αλλά και με την κοινή λογική, αφού έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται.

Όπως είπε ο κ. Καραγκούνης «θα ήταν έντιμο εκ μέρους του Πρωθυπουργού όταν μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισεκ. ευρώ και προσθέτοντας αντιστοίχου ύψους δαπάνες να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ.

«Η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται. Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας» επισημαίνει.

πηγή: Skai.gr
[]