Νέο σοκ στη Γαλλία – Ο δράστης λέγεται Κουλιμπαλί! Μαχαίρωσε 3 στρατιώτες

– Νέο “χτύπημα” στην Γαλλία

– Τρεις στρατιώτες που περιπολούσαν σε κτίριο εβραϊκής κοινότητας δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι
– Δήμαρχος της Νίκαιας της νότιας Γαλλίας: Ο δράστης είχε ταυτότητα με όνομα “Κουλιμπαλί

– Κρατούσε μαχαίρι με λεπίδα 20 εκατοστών και συνελήφθη άμεσα
– Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης

Το “τέρας” ξυπνά ξανά στην Γαλλία…

Φωτό Reuters
Φωτό Reuters

Ενώ είναι ακόμη νωπές οι πληγές από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των προηγούμενων εβδομάδων κι ενώ η χώρα φρουρείται από πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες, ένα νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη σήμερα στην πόλη Νίκαια.

Τρεις άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν περιπολία κοντά σε μία εβραϊκή κοινότητα στην Νίκαια, όταν δέχτηκαν επίθεση από έναν άδνρα που κρατούσε μαχαίρι, όπως ανακοίνωσε η γαλλική αστυνομία.

Ένας δημοσιογράφος τοπικού μέσου ενημέρωσης, μετέδωσε πως ο ένας στρατιώτης φέρει τραύματα στο πρόσωπο, ο δεύτερος στο χέρι και ο τρίτος στο πηγούνι.

Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τις αστυνομικές αρχές.

Ο εφιάλτης Κουλιμπαλί επιστρέφει

 

Φωτό Reuters
Φωτό Reuters

Το Associated Press ανέφερε πως ο δράστης κρατούσε ένα μαχαίρι με λεπίδα 20 εκατοστών και χτύπησε τον έναν άνδρα στο πηγούνι. Όταν οι άλλοι δύο άνδρες προσπάθησαν να παρέμβουν, ο δράστης τους επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον έναν στο χέρι και τον άλλον στο μάγουλο, ωστόσο κανένα από τα τρία θύματα της επίθεσης δεν κινδύνευσε να χάσει την ζωή του.

Ο δράστης ήταν πεζός, ωστόσο όπως προαναφέραμε συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς.

Αυτό που προκαλεί ανατριχίλα, είναι οι δηλώσεις του δημάρχου της πόλης, Christian Estrosi. Ο δήμαρχος, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε πως πάνω στον δράστη βρέθηκε μία ταυτότητα με το όνομα Moussa Coulibaly, το οποίο είναι ένα αρκετά κοινότυπο επίθετο στην Δυτική Αφρική.

Φωτό Reuters
Φωτό Reuters

Αν όντως πρόκειται για απλή συνωνυμία, τότε είναι μία σοκαριστική σύμπτωση.

Φωτό Reuters
Φωτό Reuters

Ένας αξιωματούχος δήλωσε -ανώνυμα- πως ο δράστης είναι περίπου 30 χρονών και έχει διαπράξει στο παρελθόν ληστείες και βίαια εγκλήματα.

Έρευνες σε εξέλιξη

Έρευνα έχει ξεκινήσει από δικαστή που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας, επεσήμανε μια δικαστική πηγή. Πηγές προσκείμενες στην έρευνα ανέφεραν ότι ο ύποπτος είχε απελαθεί από την Τουρκία και έκτοτε τελούσε υπό την παρακολούθηση της αστυνομίας.

Ο δράστης ενδέχεται να είχε συνεργό, πρόσθεσε μια άλλη αστυνομική πηγή, χωρίς όμως να δώσει πληροφορίες για το κίνητρο ή το προφίλ του άνδρα ή του συνεργού του.

Οι στρατιώτες που δέχθηκαν σήμερα την επίθεση φρουρούσαν ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται το ισραηλιτικό εκκλησιαστικό συμβούλιο της Νίκαιας, ένα ραδιοφωνικός σταθμός και μια ένωση της εβραϊκής κοινότητας.

Περίπου 10.500 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη Γαλλία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι για να διασφαλίσουν την προστασία ευαίσθητων στόχων, κυρίως χώρων λατρείας των εβραίων, σχολεία, μέσα ενημέρωσης και πολυσύχναστους δημόσιους χώρους, όπως τουριστικά μνημεία και σιδηροδρομικοί σταθμοί.

Πηγή: rt.com
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ