Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου – 10 Φεβρουαρίου 2015

 

Η διάρρευση λίστας με 50 μεγαλοφειλέτες στο φόρο εισοδήματος, μεταξύ των οποίων ποδοσφαιρικά σωματεία και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, η άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα, η συμπερίληψη ονομάτων που συνδέονται με την Κύπρο στη λίστα Λαγκάρντ, και οι εξελίξεις σε σχέση με το αυριανό κρίσιμο Γιούρογκρουπ για την Ελλάδα, είναι τα κυριότερα θέματα των κυπριακών πρωτοσέλιδων σήμερα.

Η “Αλήθεια”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στον δρόμο για το εδώλιο”, γράφει ότι μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου για άρση της ασυλίας του Φειδία Σαρίκα, σήμερα η Αστυνομία θα τον ανακρίνει για την υπόθεση με τις μίζες της πρώτης φάσης του αποχετευτικού Πάφου. Αλλού, γράφει ότι για πρώτη φορά και σε πιλοτικό στάδιο θα λειτουργήσουν από τον ερχόμενο Ιούνιο δημόσια δημοτικά σχολεία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι δεν υπάρχει θέμα ρωσικών βάσεων στην Κύπρο όπως διευκρίνισε από τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Η “Σημερινή”, υπό τον τίτλο “Αποδείξεις και ονόματα για 50 μεγαλοφειλέτες”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι η πρώτη φάση τελείωσε με την αποκάλυψη των ονομάτων 50 μεγαλοφειλετών του Φόρου Εισοδήματος, που οφείλουν 165 εκ. ευρώ, αλλά φαίνεται ότι τώρα ξεκινά δεύτερος γύρος. Αλλού, γράφει ότι η μάχη του χαλλουμιού γέρνει προς τη δική μας πλευρά, με το φάκελο κατοχύρωσης να έχει πάρει ήδη το πράσινο φως και τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Άγκελα Μέρκελ αναμένει την  πρόταση της Ελλάδας, καθώς στόχος της γερμανικής πολιτικής είναι η παραμονή της Ελλάδας στο Ευρώ.

Ο “Φιλελεύθερος”, κάτω από τον τίτλο “Κύπριοι στη λίστα Λαγκάρντ”, γράφει στο κύριο του θέμα ότι νέες αποκαλύψεις για τη γνωστή λίστα Λαγκάρντ που προήλθε από απόρρητα τραπεζικά δεδομένα της ελβετικής τράπεζας HSBC, δείχνουν ότι στη λίστα υπάρχουν και 305 πελάτες της τράπεζας που έχουν σχέση με την Κύπρο. Αλλού, γράφει ότι πρόταση 10 σημείων θα καταθέσει στο Γιούρογκρουπ της Τετάρτης η ελληνική Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι ποινές που φθάνουν τα 720 χρόνια φυλάκισης επέβαλαν πέρσι τα δικαστήρια στην Κύπρο για υποθέσεις που αφορούσαν ναρκωτικά.

Η “Χαραυγή”, στο κύριο της θέμα με τίτλο “Στα δικαστήρια οι εκούσιες εκκαθαρίσεις”, γράφει ότι άκυρες, παράνομες και παράτυπες χαρακτηρίζονται οι τελευταίες γενικές συνελεύσεις των μετόχων και των πιστωτών των Κυπριακών Αερογραμμών γι` αυτό ιδιώτης μέτοχος της εταιρείας κινήθηκε δικαστικά. Αλλού, γράφει ότι σύσκεψη πραγματοποιείται στη Γενική Εισαγγελία για τον Φειδία Σαρίκα, ενώ ο ίδιος ο βουλευτής φαίνεται αποφασισμένος να μην εγκαταλείψει τα βουλευτικά έδρανα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι οι `28` της ΕΕ επικύρωσαν τις πρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, κάτω από τον τίτλο “Διέρρευσε λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροφειλέτες”, γράφει στο κύριο της θέμα ότι ποδοσφαιρικά σωματεία και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης έχουν τις μεγαλύτερες εκπρόθεσμες οφειλές στο φόρο εισοδήματος. Αλλού, γράφει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η Βουλή θα ξεκινήσει συζητήσεις για τη νομιμοποίηση των εκτρώσεων και τη διενέργεια τους στα κρατικά νοσηλευτήρια.

ΚΥΠΕ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε