Νέα διήμερη απεργία των πιλότων στην Germawings της Lufthansa

Η μακροχρόνια διένεξη μεταξύ της διοίκησης της Lufthansa και του συνδικάτου των γερμανών πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας δεν φαίνεται να τερματίζεται σύντομα, καθώς το συνδικάτο προκήρυξε νέα διήμερη απεργία στην Germanwings, την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους του ομίλου.

Η απεργία, η οποία θα επηρεάσει πτήσεις σε όλη τη Γερμανία, θα αρχίσει τη 01:00 π.μ. της Πέμπτης 12 Φεβρουαρίου (ώρα Ελλάδας) και θα λήξει την ίδια ώρα του Σαββάτου 14 Φεβρουαρίου (ώρα Ελλάδας).

Οι πιλότοι του VC πραγματοποίησαν πέρυσι 10 απεργίες, οι οποίες επηρέασαν τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών και εξάλειψαν κατά το 2014 μέχρι 200 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά κέρδη της Lufthansa, η οποία δέχεται πιέσεις να μειώσει τα κόστη για να μπορέσει να ανταγωνισθεί τους αντιπάλους της.

Το Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε πως οι προσπάθειες για να βρεθεί μία συμφωνία απέτυχαν. «Η Lufthansa δείχνει έτσι και πάλι πως δεν θέλει μια συμφωνία και είναι γι’ αυτό υπεύθυνη για τις νέες απεργίες» τόνισε ο Γεργκ Χάντβεργκ, εκπρόσωπος του VC.

Η Germanwings ανακοίνωσε πως αναμένει ότι περισσότερες από τις μισές από τις 900 πτήσεις της που είναι προγραμματισμένες για την περίοδο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά με εθελοντές πιλότους ή ναυλώνοντας αεροπλάνα από άλλες εταιρείες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters