Εν αναμονή ανακοινώσεων για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πιθανότατα την Κυριακή θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον υποψήφιο που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Επικρατέστερος φαινόταν μέχρι το Σάββατο ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από την Τρίτη.

Σύμφωνα με το Βήμα, μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τον πρωθυπουργό, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες διάφορα ονόματα όπως της Ιωάννας Καρυστιάνη αλλά και του Προκόπη Παυλόπουλου.

Για το θέμα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, είπε ότι «η επιλογή θα λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ανάγκη εθνικής συναίνεσης».

Η θητεία του Κάρολου Παπούλια λήγει στις 13 Μαρτίου και το αργότερο μια μέρα νωρίτερα θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο διάδοχός του.

Στην περίπτωση που τελικά υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα είναι ο έλληνας Επίτροπος, τότε αναμένεται να εκλεγεί από την πρώτη ψηφοφορία που απαιτούνται, σύμφωνα με το Σύνταγμα 180 ψήφοι, καθώς με τη στήριξη της συγκυβέρνησης και της ΝΔ θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 238 ψήφους.

Newsroom ΔΟΛ