Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 4-0, ΟΦΗ -ΠΑΟ 2-3, Κέρκυρα – Καλλονή 2-0, Λεβαδειακός – Βέροια 0-2

Τα παιχνίδια σε Κρήτη και Περιστέρι ξεχωρίζουν στο δεύτερο… πιάτο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε προ μεγάλης ανατροπής, τελικά κατάφερε να φύγει νικητής από την έδρα του ΟΦΗ (ΟΦΗ – ΠΑΟ 2-3) και να μειώσει ξανά στους 6 τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Επεισόδια στο Ηράκλειο μετά το τέλος του αγώνα.

Στην Κέρκυρα, η ομώνυμη ομάδα επιβλήθηκε της Καλλονής (Κέρκυρα – Καλλονή 2-0) που έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες, ενώ η Βέροια πανηγύρισε μέσα στη Λιβαδειά (Λεβαδειακός – Βέροια 0-2).

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Θριαμβευτικό ντεμπούτο του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Ατρομήτου, ο οποίος για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας συνέτριψε με 4-0 επί του ΠΑΟΚ, που από το 42′ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αθανασιάδη.

Οι Δημούτσος (39′), Ούμπιδες (51′), Κατσουράνης (72΄) και Ναπολεόνι (77′) ήταν οι σκόρερ.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι καλύτερος και ήταν αυτός που απείλησε δύο φορές στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά χωρίς επιτυχία.

Στο 9′ ο Περέιρα από κοντά έπιασε το γυριστό σουτ αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε και στο 17′ ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, γύρισε προς τον Αθανασιάδη, αλλά ο Φυτανίδης πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έκοψε την μπάλα.

Στη συνέχεια το ματς ισορρόπησε για να έρθει ένα τρίλεπτο όπου ο ΠΑΟΚ βρέθηκε και πίσω στο σκορ και με παίκτη λιγότερο.

Στο 39′ και σε σέντρα του Φυτανίδη, ο Δημούτσος με κεφαλιά έκανε το 1-0 και στο 42′ ο Αθανασιάδης, που ήδη είχε μια κίτρινη κάρτα, πάτησε το πόδι του Πίτου Γκαρσία, δέχθηκε τη 2η κίτρινη και αποβλήθηκε.

Λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη, καθώς στο 51′ ο Ούμπιδες ξεχύθηκε μπροστά από κάθετη μπαλιά του Μαρσελίνιο και μπαίνοντας στην περιοχή «εκτέλεσε» τον Ιτάνζ.

Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στο ματς, τους άφηνε συνεχώς εκτεθειμένους πίσω.

Ετσι στο 69′ σε αντεπίθεση τρεις παίκτες του Ατρομήτου με έναν αμυντικό του ΠΑΟΚ και τον Ναπολεόνι να σουτάρει στο δοκάρι, στο 72′ ο Κούρος βρέθηκε αφύλακτος από αριστερά, σούταρε, ο Ιτάνζ απέκρουσε και ο Κατσουράνης από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του και στο 77′ ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με πλασέ έκανε το τελικό 4-0.

Η ήττα που γνώρισε απόψε ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο η βαρύτερη στην ιστορία του από τον Ατρόμητο, αλλά ουσιαστικά τον θέτει και εκτός διεκδίκησης του τίτλου, καθώς απέχει πλέον 11 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και 5 από τον Παναθηναϊκό.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας):
Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (66′ Μπρίτο), Ουμπίδες, Ναπολεόνι (79′ Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (66′ Αγκουαζί).

ΠΑΟΚ (Αγγελος Αναστασιάδης):
Ιτάνζ, Σκόνδρας (74′ Κωνσταντινίδης), Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Βίτορ, Κάτσε, Περέιρα (86′ Γκολάσα), Μακ, Σαλπιγγίδης (57′ Τζιόλης), Αθανασιάδης.

ΟΦΗ-ΠΑΟ

Στο πρώτο ημίχρονο οι “κομάντο” του Νίκου Αναστόπουλου έκλεψαν τις εντυπώσεις… Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προηγήθηκε γρήγορα, αλλά οι Κρητικοί ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με το υπέρ τους 2-1.
Μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ όταν ο Μπεργκ και ο Πέτριτς συνδυάστηκαν στην περιοχή… Ο δεύτερος επιχείρησε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φάζο και στρώθηκε στον Καρέλη που σούταρε από κοντά και έκανε το 0-1…

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορούν να μπουν στα αποδυτήρια

Το γκολ αντί να επηρεάσει θετικά τον Παναθηναϊκό και αρνητικά τον ΟΦΗ, λειτούργησε αντιστρόφως ανάλογα.
Ο ΟΦΗ ισοφάρισε στο 26′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Μονιάκη. Η μπάλα βρήκε στο αριστερό οριζόντιο δοκάρι του Στιλ και πέρασε τη γραμμή. Η ομάδα του “αλενατόρε” πήρε το προβάδισμα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 44′ από τον Μερεμπασβίλι.
Ωστόσο, στην επαφή του Τζορτζ στην περιοχή με τον Τριανταφυλλόπουλο δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση… Πάντως, την εκτέλεσή του δεν άντεχε να τη δει ο Αναστόπουλος, παρά μόνο κρατούσε το κομποσκοίνι του και προσευχόταν…
Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός σκόραρε αμέσως κι έφερε το ματς στα ίσια στο 50′. Ο Πράνιτς σούταρε με δύναμη από τα 30 μέτρα, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μακρή, πήρε λίγο ύψος χωρίς να αλλάξει πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Λόρια.

Εκτοτε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς ήταν φυσικό επόμενο οι παίκτες του ΟΦΗ να κουραστούν.
Στο 59′ οι “πράσινοι” είχαν δοκάρι με τον Καρέλη, ο οποίος στο 75′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, όταν ο Χουχούμης από αριστερά του γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι κι αυτός αμαρκάριστος με συρτό σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ του στον αγώνα και ένατο στο πρωτάθλημα.

ΟΦΗ: Λόρια, Μονιάκης (31′ Ροβίθης), Μπολάκης, Φαζός. Δαμιανάκης, Καλαϊτζιτς (79′ Περογαμβράκης), Μακρής, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Χουχούμης, Ζέκα, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Πράνιτς, Καρέλης (86′ Κουτρουμπής), Μαυρίας (46′ Νίνης), Πέτριτς (63′ Ατζαγκούν), Μπεργκ.