Συγκεντρώσεις πολιτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στις Βρυξέλλες. Πολλοί Έλληνες επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις τόσο στο Σύνταγμα και άλλες μεγάλές πλατείες ελληνικών πόλεων όσο και σε πρωτεύουσες του εξωτερικού, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις προσπάθειες της κυβέρνησης και ενάντια στην πολιτική της λιτότητας.
Η συγκέντρωση στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής στις 17:00 και το κεντρικό σύνθημα είναι το “Δεν φοβόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, λέμε όχι στη λιτότητα, υψώνουμε τη φωνή μας και επιλέγουμε την αξιοπρέπεια”.

Διαδηλώσεις στην επαρχία και την Ευρώπη

Παρόμοια συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και στην Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, στην Καλαμάτα και την Μυτιλήνη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ο διαχειριστής της ιστοσελίδας μέσα από την οποία οργανώνονται στην Ελλάδα αυτές οι συγκεντρώσεις, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega δήλωσε πως σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αυστραλία και την Αμερική.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στο Βερολίνο, το Δουβλίνο, τη Λευκωσία, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, τη Ρώμη, μέχρι και τη Βραζιλία.
Ο Μανώλης Γλέζος πρωτοστατεί στην συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, ενώ διαδήλωση γίνεται και στην Μελβούρνη!