Εμπλοκή στο όνομα του υποψηφίου Προέδρου;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Για την Τετάρτη αναβλήθηκε η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του ονόματος που θα είναι υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας. Ενώ όλοι ανέμεναν αργά το βράδυ της Κυριακής να γίνει η σχετική ανακοίνωση, όπως είχε προϊδεάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελαρίδης, εντούτοις, το πρωθυπουργικό διάγγελμα δεν έγινε ποτέ και στη θέση του προέβη σε δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως ήταν φυσικό, οι συνεχείς συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλη μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά κυρίως η επίσκεψη το απόγευμα του κ. Λαφαζάνη στον πρωθυπουργό, αποτέλεσαν “τροφή” για σενάρια “εμπλοκής”, ακόμη και διαφωνίας στους κόλπους της Κυβέρνησης ως προς το πρόσωπο του υποψηφίου Προέδρου. Πρόσθετη ένδειξη ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρούσε σε διάγγελμα για να ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου προέδρου αποτέλεσε το γεγονός ότι από νωρίς είχε μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου τηλεοπτικό Συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, “ΝΕΡΙΤ”, αναμένοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Επίσης χθες συνεδρίασαν δύο εσωκομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ όπου επίσης διατυπώθηκαν αντιρρήσεις  σχετικά με την πιθανότητα να προέρχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος από τον χώρο της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Σακελαρίδης, από τον Πρωθυπουργό αποφασίστηκε η ανακοίνωση του ονόματος να γίνει μετά το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας και πιθανότατα την Τρίτη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Η  πρώτη ψηφοφορία (180 ψήφοι)  θα διεξαχθεί την Τετάρτη.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε ότι το όνομα του υποψηφίου προέδρου “έχει κλειδώσει”, ότι δεν υπήρξε την Κυριακή καμμία συζήτηση του Πρωθυπουργού με κυβερνητικά στελέχη γύρω από το ζήτημα αυτό και ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες στο κόμμα γύρω από τον υποψήφιο πρόεδρο.

Να σημειωθεί ότι όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την Κυριακή συνεχείς διαβουλεύσεις τόσο με κυβερνητικά στελέχη όσο και με ευρωπαίκούς παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους και με τον κ. Γιούγκερ, σχετικά με το κρίσιμο “Γιουρογκρουπ” της Δευτέρας.