Οι αλλαγές “λύτρωσαν” τον Ολυμπιακό!

Ο Εργοτέλης δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας των Κρητικών με 3-0. Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” θα πάνε με την καλύτερη ψυχολογία στις σημαντικές αναμετρήσεις με Ντνίπρο και Παναθηναϊκό! Όσον αφορά τους Κρητικούς, οι 36 τελικές που δημιουργήθηκαν στην εστία του και οι μόλις 3 που έκανε… μαρτυρούν την παρουσία τους στο Φάληρο. Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής Παπαπέτρου, που υπέπεσε σε τραγικά λάθη.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκαν οι διαθέσεις του Ολυμπιακού, που για ένα ακόμα ματς είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του. Ο Χάρα ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός και έδειξε πολύ κινητικός (ήταν μέσα στις φάσεις που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο δεκάλεπτο). Οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς και -πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις- δεν κατάφεραν να περάσουν τη σέντρα με αξιώσεις.

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν πολύ καλή στιγμή στο 16′ με το σουτ του Ντοσεβί, το οποίο έδιωξε με τα πόδια ο Σαράνοφ, αλλά στη συνέχεια είχαν μια δεκάλεπτη.. πτώση, αφού οι Κρητικοί κατάφεραν και κράτησαν στην κατοχή τους την μπάλα. Πάντως, οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν, ενώ στο 23′ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Γκορκς, παράβαση που δεν υποδείχθηκε. Η άνοδος του Τσόρι έκανε πιο κινητικό τον Ολυμπιακό, που ζήτησε και πάλι πέναλτι στο 34′, σε μαρκάρισμα του Πίτσου στον Χάρα (τα… άκουσε από την εξέδρα ο διαιτητής Παπαπέτρου).

Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι Πειραιώτες “έπνιξαν” τους Κρητικούς, (16 τελικές έναντι καμίας) με τον Ντοσεβί να μην μπορεί να νικήσει τον Σαράνοφ σε τετ-α-τετ (44′). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Περέιρα να ζητά πέναλτι, σε νέο χέρι του Γκορκς.

Ο Ολυμπιακός πρέσαρε τον Εργοτέλη με την έναρξη της επανάληψης, με τον Ντοσεβί να ταλαιπωρεί την άμυνα των Κρητικών και τον Αφελάι να είναι άστοχος από πλεονεκτικό σημείο στο 55′ (δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο Ολλανδός, που λίγα λεπτά αργότερα έγινε αλλαγή με τον Ντουρμάζ). Το “Καραϊσκάκης”… έγειρε στη συνέχεια προς την εστία του Σαράνοφ, που έσωσε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του, ενώ απίστευτη ήταν ευκαιρία που έχασε πάνω στη γραμμή ο Χάρα στο 65′.

Τελικά, το 1-0 για τους “ερυθρόλευκους” ήρθε στο 71′ με τον Ντουρμάζ, με την μπάλα να του στρώνεται μετά από χέρι του Χάρα! Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες “καθάρισαν” την αναμέτρηση, με τον Φορτούνη να κάνει το 2-0, ενώ στο 76′ είχαν και δοκάρι σε σουτ του Ντομίνγκες.

Στο 78′ ο διαιτητής είδε πέναλτι σε τζαρτζάρισμα του Φίντελεφ στον Κασάμι (δεν υπήρχε παράβαση), αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε την εκτέλεση του Τσόρι. Στα υπόλοιπα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, αλλά ο Φορτούνης κατάφερε στις καθυστερήσεις να κερδίσει το χειροκρότημα, με το υπέροχο γκολ που πέτυχε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70′ Φορτούνης), Αφελάι (57′ Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80′ Μπενίτες), Χάρα.

Εργοτέλης (Γιάννης Ματζουράκης): Σαράνοφ (80′ Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+2′ Καλέ), Ουλά (70′ Στογιάνοβιτς), Σολάρι.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Τουμπακάρης (Αθηνών), Φαντόπουλος (Πειραιά)