Ντάισελμπλουμ – Μοσκοβισί προς Αθήνα: Μόνη λύση η παράταση – Έχετε μια εβδομάδα

Τελεσίγραφο στην Αθήνα να δεχθεί την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος έδωσαν τη Δευτέρα οι εταίροι μετά το διακοπέν Eurogroup, δίνοντας μάλιστα μια εβδομάδα προθεσμία στην κυβέρνηση, και διαμηνύοντας ότι τα ευρωπαϊκά όργανα απλώς θα τηρήσουν στάση αναμονής.  «Εναπόκειται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η επόμενη κίνηση» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κ. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι ελληνικές αρχές είναι να ζητήσουν παράταση, περισσότερο χρόνο, που θα μας επιτρέψει να έρθουμε σε ένα αποτέλεσμα, με στόχο την ευελιξία και την αντικατάσταση μέτρων… ζητήσαμε παράταση και δεσμεύσεις, όχι μονομερείς ενέργειες πριν υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς, τήρηση οικονομικών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές. Η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση της ευελιξίας του υπάρχοντος προγράμματος».

«Για την επιτυχή ολοκλήρωση. οποιαδήποτε ενέργειας στη βάση της στενής συνεργασίας με τους θεσμούς εναπόκειται στις ελληνικές αρχές αν θα ζητήσουν την παράταση και αν θα αναλάβουν τις δεσμεύσεις. Όλα πρέπει να γίνουν αυτή την εβδομάδα βάσει των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και εκεί τελειώνουν τα πράγματα. Όλοι στο Eurogroup περιμένουμε την επόμενη κίνηση της Αθήνας» πρόσθεσε, ενώ έφερε τη στάση της Πορτογαλίας ως παράδειγμα προς μίμισιν, καθώς υιοθέτησε μεταρρυθμίσεις και βγαίνει από το πρόγραμμα.

Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση»

«Θα ήταν πολύ καλό να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη… Η σημερινή συνεδρίαση ήταν εποικοδομητική όχι καταληκτική… Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πλην της παράτασης του προγράμματος» διεμήνυσε από την πλευρά του ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

«Δεν επιβάλλεται κάτι από έξω, συμφώνησε η Ελλάδα. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα» πρόσθεσε με νόημα ο κ. Μοσκοβισί.

Πηγή:skai.gr