Οργισμένα αντίποινα κατά τζιχαντιστών μετά τη σφαγή των 21 χριστιανών

Κάιρο
Μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου έπληξαν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη, λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της οργάνωσης ότι αποκεφάλισε 21 χριστιανούς Κόπτες σε βίντεο που ανήρτησε στο Διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή τα ξημερώματα και ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Βομβαρδισμοί και από λιβυκής πλευράς: Μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης έπληξαν στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα -προπύργιο των ισλαμιστών- και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο.

Ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο.

Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

Θα γίνουν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο, δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, αλ-Σίσι συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρήσει τους «δολοφόνους» με τον «κατάλληλο» τρόπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters