Απορρίφθηκε τελικά η αίτηση αποφυλάκισης του Παπαγεωργόπουλου

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης το αίτημα του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής που του είχε επιβληθεί, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, παρά την περί του αντιθέτου πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα.

Ο τέως δήμαρχος ζητούσε να αποφυλακιστεί μέχρι να αποφανθεί ο Άρειος Πάγος επί της αιτήσεως αναίρεσης που υπέβαλε κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που τον καταδίκασε τον περασμένο Ιούλιο σε 12ετή κάθειρξη.

Εκτός από την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο, η τύχη της οποίας θα κριθεί τους επόμενους μήνες κι εφόσον ευδοκιμήσει η υπόθεση της υπεξαίρεσης θα εξεταστεί εκ νέου από δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ο Β. Παπαγεωργόπουλος, επικαλείτο τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του, ύστερα από τις συνεχείς αγγειοπλαστικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, προτείνει ο Εισαγγελέας με το σκεπτικό ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η κατάσταση της υγείας του. Σε λίγη ώρα αναμένεται και η τελική απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Απευθυνόμενος στο δικαστήριο, ο Β. Παπαγεωργόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Υπηρέτησα με αυταπάρνηση και απόλυτο σεβασμό για την πατρίδα 17 χρονιά ως εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο ελληνικό κοινοβούλιο, για 12 χρόνια ως δήμαρχος αφήνοντας μεγάλο έργο: παράδειγμα η νέα παραλία και το νέο δημαρχιακό Μέγαρο. Μετά από αυτήν την κατάθεση ψυχής βρέθηκα στις φυλακές με μια ισχνή πλειοψηφία. Δύο στους τρεις Εφέτες αποφάσισαν αποφάσισαν ότι είμαι απόλυτα αθώος. Όλον αυτόν τον καιρό που βρίσκομαι στην φυλακή αναρωτιόμουν τι θα γινόταν αν κληρώνονταν αυτοί οι δύο Εφέτες στο πρώτο Τριμελές. Θα ήμουν αθώος.

Πιστεύω θα με δικαιώσει ο Άρειος Πάγος… Όλα αυτά που συνέβησαν επέδρασαν δραστικά στην υγεία μου, λόγω του εγκλεισμού μου στις φυλακές Διαβατών. Οι συνθήκες διαβίωσης δεν συνάδουν με τον τρόπο ζωής που θα πρέπει να ακολουθώ… Οι συνθήκες διαβίωσης στις φύλακες είναι απαράδεκτες. Σε ένα χώρο για 4 άτομα είμαστε σχεδόν 10. Αντιστοιχούν 2 τ.μ. για κάθε άτομο ενώ 7 στους 10 καπνίζουν.”

Πηγή: thestival.gr