Αίτημα στελεχών του κόμματος για σύγκληση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία του Eurogroup

Στον απόηχο της βόμβας του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος ζητούσε να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να συζητήσουν τη συμφωνία της κυβέρνησης με το Eurogroup, μιά συμφωνία που το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αποκάλεσε “μία από τα ίδια” ζητώντας, μάλιστα, συγγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί “συνέβαλε στις ψευδαισθήσεις”, στελέχη του κόμματος, με επιστολή τους στον γενικό γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Βίτσα, ζητούν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για να συζητηθεί η συμφωνία του Eurogroup, προτού ψηφιστεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως εκτός του κ. Γλέζου και μια σειρά επίσης επωνύμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησαν την εναρμόνιση της συμφωνίας τόσο με τις προεκλογικές εξαγγελίες, όσο και με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μετά τον Γλέζο, τον Θεοδωράκη και τη Σακοράφα, έλαβε αποστάσεις από τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές στο πρόσφατο Eurogroup. Μάλιστα, ζήτησε την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας τις «βαθιές ανησυχίες» του για τη συμφωνία του Eurogroup και για τις μεταρρυθμίσεις που αναμένεται να προτείνει η κυβέρνηση στους εταίρους.

Να σημειωθεί ότι η Κυβέρνηση, με αλλεπάλληλες δηλώσεις τόσο του εκπροσώπου της κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, του υπουργού για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκου Φλαμπουράρη, αλλά και του Υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να αποδομήσει τις κατηγορίες των προαναφερθέντων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς, όμως, επιτυχία, όπως  τουλάχιστον τεκμαίρεται από την προταθείσα κίνηση στελεχών του κόμματος να ζητήσουν την σύγκλιση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.