Κωνσταντοπούλου: Πρόστιμο σε βουλευτές που κάνουν… σκασιαρχείο

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε εκτενή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τον νέο προγραμματισμό του κοινοβουλίου.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή την ερχόμενη Παρασκευή, θα γίνει η εισαγωγή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η κ. Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε αλλαγές σε ό,τι αφορά την παρουσία των βουλευτών στη Βουλή, ανακοινώνοντας ότι αν κάποιος βουλευτής βρεθεί να απουσιάζει περισσότερες από πέντε φορές μέσα σε διάστημα ενός μήνα, τότε θα περικόπτεται η βουλευτική αποζημίωσή του, ενώ ανέφερε πως η Βουλή θα καταγγείλει από την 1η Σεπτεμβρίου τη σύμβαση leasing για τα ΙΧ που δίνονται στους βουλευτές, και το πώς θα μετακινούνται θα επανεξεταστεί.

Δήλωσε επίσης ότι θα ζητήσει την επιστροφή των γραφείων που κατέχουν στη Βουλή οι τρεις πρώην πρωθυπουργοί που δεν είναι εν ενεργεία βουλευτές (Μητσοτάκης, Σημίτης, Παπανδρέου), ενώ θα εισαγάγει περιορισμό των νομοσχεδίων που εισάγονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς και στις άσχετες τροπολογίες.

Υποστήριξε εξάλλου, αναφορικά με το θέμα που είχε προκαλέσει μεγάλη ένταση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, ότι ο νόμος προβλέπει ρητά ότι η άρνηση χορήγησης άδειας σε προφυλακισμένους βουλευτές πρέπει να είναι αιτιολογημένη, και χαρακτήρισε αντισυνταγματική και αναιτιολόγητη την άρνηση αυτή όσον αφορά στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.