Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΗ μετά τις διώξεις για τις παράνομες αυξήσεις

– H παραίτηση του κ. Ζερβού έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη
– Πρόσφατα είχε προκαλέσει σάλο η είδηση πως θα γίνουν αυξήσεις στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ
– Ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για τις αυξήσεις σε 19 στελέχη της εταιρείας
– Σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών με την απόφαση του Ζερβού ζημιώθηκε η περιουσία της ΔΕΗΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΔΕΗ, καθώς όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υπέβαλε την παραίτησή του στον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του κ. Ζερβού έγινε αμέσως δεκτή, ενώ ο ίδιος φαίνεται πως επικαλείται λόγους ευθιξίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το γεγονός πως ο κ. Αρθούρος Ζερβός παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για υπόθεση απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Η υπόθεση αφορά μισθολογικές αυξήσεις προς 19 στελέχη της ΔΕΗ που εγκρίθηκαν από τον κ. Ζερβό την περίοδο 2010-2012.

Οι επίμαχες αυξήσεις χορηγήθηκαν ενώ ήταν σε ισχύ νόμος που περιόριζε τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών της Δημόσιας Επιχείρησης σε ποσά που δεν θα έπρεπε να υπερβαίνουν τα περίπου 5.900 ευρώ.

Οι Εφέτες του Συμβουλίου που διατάσσουν την παραπομπή σε δίκη του επικεφαλής της ΔΕΗ, θεωρούν πως ο κατηγορούμενος παραβίασε την επίδικη νομοθεσία για τις μισθολογικές αποδοχές διευθυντικών στελεχών προκαλώντας μείωση της περιουσίας της Επιχείρησης προς όφελος τρίτων προσώπων.

NewsIt.gr