Στοχασμοί: Ανθρώπινες σχέσεις.

NomikosΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Συγγραφέας

Θα πρέπει λίγο να μιλήσουμε!
Αλλά, έχεις θέληση να με ακούσεις; Και εννοώ να με ακούσεις σε αυτά που έχω ανάγκη να σου πω! Δεν πάει να πει αυτό, πως αυτά που θα σου πω είναι και η μοναδική αλήθεια, αλλά σίγουρα είναι το πώς βλέπω τώρα τα πράγματα.
Γνωριστήκαμε, έχοντας ο καθένας μέσα του από μια τυποποιημένη εικόνα για τον άλλον και για τη σχέση. Κάποια από αυτά, θα τα βρούμε μπροστά μας, και κάποια όχι. Δώσε μου χρόνο για να καταλάβω πως δεν είσαι όλα όσα νόμιζα, και πως αυτό που είσαι είναι πολύ υπέροχο αφού με έχει συγκινήσει και ελκύσει κοντά σου.
Θα πω πολλά.
Άλλα θα σε αγγίξουν! Αυτά, δες τα σε παρακαλώ, έχουν να κάνουν με εσένα. Είναι σημεία που θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία της σχέσης. Γνωρίζω πως δεν είναι δυνατόν να έχεις μαντέψει τις ανάγκες μου, και γι αυτό είναι ανούσιο να περιμένω σιωπηλά για να εκπληρωθούν. Όμως, αν στις αναλύσω, και δεν σε βγάζουν από την δική σου πραγματικότητα, θα είναι υπέροχο αν με διευκολύνεις.
Άλλα όμως, δεν θα σε αγγίξουν καθόλου! Βοήθησέ με σε αυτά να καταλάβω ότι είναι μια απλή προβολή των φόβων και ανασφαλειών μου. Να το ξέρεις, πως θα υπάρχουν στιγμές, που θα είσαι ο καθρέφτης των πιο σκοτεινών μου σκέψεων, των πιο παιδικών μου φόβων, μια αντανάκλαση της πρωτογενής μου κραυγής για βοήθεια. Δώσε χώρο σε αυτές τις στιγμές να υπάρξουν, αλλά μην τους δώσεις υπόσταση και μελλοντική ζωή. Μόλις περνάνε, πρέπει να ξαναγίνονται αυτό που ήταν. Μια προβολή και όχι μια πραγματικότητα.
Θέλω που είμαι εδώ, μαζί σου, και αναγνωρίζω ότι θέλεις που είσαι εδώ, μαζί μου. Ευγνωμονώ που γνωριστήκαμε και σε ευχαριστώ.