Χαρδούβελης: “Δεν τα δήλωσα γιατί δεν ήμουν υποχρεωμένος” – Νικολούδης: “Έβγαλες λεφτά στο εξωτερικό – Ελέγξτε το πόθεν έσχες του”

– Παραδέχεται ο Γκίκας Χαρδούβελης ότι δεν υπέβαλε πόθεν έσχες
– “Δεν είχα υποχρέωση” δηλώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών
– “Έβγαλε τα λεφτά του έξω” αποκαλύπτει δημοσίευμα
– Με επείγον έγγραφο προς τη Βουλή ο Π. Νικολούδης ζητά να ελεγχθεί ο Χαρδούβελης

Όλη η δήλωση – απάντηση του Γκίκα Χαρδούβελη στο δημοσίευμα που τον θέλει να έχει βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό:

Σε σχέση με την υποτιθέμενη παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εκ μέρους μου, την οποία πληροφορούμαι από τον Τύπο, δηλώνω τα κάτωθι:
Α) Τα επίμαχα ποσά είναι πλήρως φορολογημένα και αφορούν έσοδα από πολυετή μισθωτή εργασία δική μου και της συζύγου μου. Υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση βάσει των φορολογικών δηλώσεων και βρίσκονται  σε καταθέσεις και λογαριασμούς που διατηρούσα στο εξωτερικό λόγω της εκεί πολυετούς έμμισθης προϋπηρεσίας μου.
Β) Τα χρήματα αυτά, στο σύνολό τους, περιλαμβάνονται στη δήλωση Πόθεν Εσχες του 2014, την οποία υπέβαλα το Σεπτέμβριο του έτους αυτού, ως υπουργός Οικονομικών.
Γ) Τα χρήματα αυτά εστάλησαν σε περίοδο κατά την οποία δεν υπηρετούσα σε δημόσια θέση και δεν είχα υποχρέωση προς υποβολή δήλωσης Πόθεν Έσχες.
Δ) Τέλος, τα τελευταία χρόνια, τα ίδια ποσά και φορολογικά στοιχεία δηλώνω ετησίως και στις αμερικανικές φορολογικές αρχές βάσει της εκεί νομοθεσίας (FBAR)Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, με επείγον και εμπιστευτικό έγγραφό του στις 20-1-2015 ζητά από τη Βουλή να ελεγχθεί το πόθεν έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News, στον πρώην υπουργό αποδίδεται από τον Π. Νικολούδη ότι:
-Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται“δυσαναλογία”μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
-Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία “δεν περιέλαβε” στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν”.

Αποστάσεις παίρνει η ΝΔ για Χαρδούβελη: “Ο ίδιος θα δώσει εξηγήσεις”
Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοέμβριος 2011 – Μάιος 2012) ο Γκίκας Χαρδούβελης χρημάτισε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.