“Θολό” τοπίο στη ΝΔ μετά την απόφαση του Δημ. Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος

– “Θολό” τοπίο στη Νέα Δημοκρατία μετά την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος
– Λίγα λεπτά μετά την αποθέωση Σαμαρά, ο Ευρωπαίος Επίτροπος έριξε τη… βόμβα
– Αρχηγική… ομιλία: Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ, δεν μας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές
– Η παραίτησή του έρχεται δυο μέρες μετά τη δήλωση πως «έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό, τι αφορά την Ελλάδα»
– Ποιος ο ρόλος της Κομισιόν, ποιον προτείνει για διάδοχό του!

Ένα πέπλο μυστηρίου έχει τυλίξει την απόφαση του Έλληνα Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, να θέσει την παραίτησή του κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.
Μάλιστα, υπήρξε και διάσταση απόψεων ανάμεσα στο περιβάλλον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και του περιβάλλοντος του Έλληνα Επιτρόπου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Δημήτρη Αβραμόπουλου, η απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε αποκαλυφθεί σε κανέναν.

Αυτό έρχεται ως διάψευση των διαρροών από την πλευρά του κόμματος, με τις οποίες ελέγετο ότι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν γνώστης των προθέσεων του Δημήτρη Αβραμόπουλου από μέρες, μετά από επικοινωνία των δύο ανδρών.

Σκωτσέζικο ντους!

«Έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό, τι αφορά την πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ», τόνιζε μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Πριν όμως περάσουν 48 ώρες από την παραπάνω βαρύγδουπη δήλωσε, έριξε την… βόμβα που συνταράσσει συθέμελα τη Νέα Δημοκρατία.

Λίγα λεπτά αφού ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είχε στείλει και μάλιστα εν μέσω αποθέωσης, σαφές και ηχηρό μήνυμα πως δεν θα εγκαταλείψει την ηγεσία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Η Κομισιόν και οι υποχρεώσεις

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επικαλέστηκε τα καθήκοντά του στην Κομισιόν ως λόγο παραίτησης, ενώ έκανε αρχηγική παρέμβαση κατά την ομιλία του, ζητώντας να «τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» και σημειώνοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί πως μεγάλος μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα και πρέπει η Συγγρού να σταματήσει να αποδίδει την ήττα στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ευρωπαϊκής επιτροπής, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης, την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Φωτογράφισε» μάλιστα και τον… διάδοχό του, που όπως είπε πρέπει να είναι νέος. «Θεωρώ επίσης, ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέφυγε και την κριτική για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου. «Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».

Παράλληλα, μίλησε για ένα κόμμα παράταξη, ανοικτό με διεθνές και ευρωπαϊκό κύρος, χωρίς φανατισμούς, οξύτητες και ακρότητες. «Η ΝΔ θα πρέπει έχει ρόλο εθνικού εγγυητή, ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου», κατέληξε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr