ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ: Ένα FBI αλά Βαρουφάκη!

Με τον Χρήστο Μαλασπίνα

Τόσο συχνά που με παίρνει στο τηλέφωνο ο Πρόεδρος, σε λίγο θα αποκτήσει προβλέπω, τη δική του στήλη στην Panhellenic Post!

Να σχολιάζει, να αναλύει και να καυτηριάζει τα κακώς κείμενα της πολιτικής (και όχι μόνο) ζωής!

Χρόνια στο κουρμπέτι της πολιτικής ο Πρόεδρος,  εντός, εκτός και επί τα αυτά, οι επισημάνσεις του έχουν μία ιδιαίτερη αξία για όποιον θέλει να ακούει με τα αυτιά και όχι με το …στόμα, όπως συνηθίζει να λέει!

Μέχρις εδώ η παρουσίαση. Ο Πρόεδρος λέει, εγώ γράφω και υπογράφω!.. Σε πρώτο ενικό, γιατί πήξαμε στην αγραβάτωτη ευγένεια!

-Άκου Χρήστο παιδί μου, πρέπει να κάνεις στην Κυβέρνηση την εξής πρόταση…

-Καλημέρα πρόεδρε, ακόμα δε έφεξε καλά-καλά…

-Το ξέρω. Αλλά μ΄ έτρωγε η ιδέα και έπρεπε να στην πω…

– Έλα, σ΄ακούω…

-Λοιπόν, πες στον Βαρουφάκη ν΄αφήσει ήσυχες τις νοικοκυρές, τους φοιτητές και τους τουρίστες! Έτσι κι αλλιώς μια τρύπα στο νερό θα κάνουνε. Τι  θα πει θα φωτογραφίζουν και θα μαγνητοφωνούν όσους δεν κόβουν αποδείξεις; Εύκολο είναι;  Άσε που αντί να μαζεύουνε αυτοί ΦΠΑ μπορεί να τους μαζεύουμε εμείς από τίποτε λίμνες, ποτάμια και θάλασσες, όπως έκαναν με τους άμοιρους του ΣΔΟΕ στην Ύδρα, αν θυμάμαι καλά…

-Μα πρόεδρε, θέλει να μαζέψει λεφτά ο Βαρουφάκης!

-Το ξέρω. Γι αυτό σε πήρα. Άκου την ιδέα: Λοιπόν, πες του να κάνει φοροεισπράκτορες τους …παπάδες!

– Τι λες πρόεδρε;

-Ξέρω τι λέω. Κάθε πολίτης που διαθέτει ΑΦΜ και που πρέπει να πληρώνει ΦΠΑ, θα υποχρεούται μία φορά το μήνα να πηγαίνει στον παπά της ενορίας του να εξομολογηθεί!

Ο παπάς θα τον ρωτάει εάν έκανε τη φορολογική του δήλωση,  εάν πλήρωσε το ΦΠΑ, εάν κατρέβαλε τους φόρους του, αυτός οι συγγενείς και οι φίλοι του! Εάν έκοψαν όλες τις αποδείξεις. Εκείνος θα εξομολογείται «με φόβο Θεού» την πάσα αλήθεια!

-Μα πρόεδρε, ο Χριστός είπε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του θεού τω Θεώ. Πώς θα τα μπλέξουν τώρα;

-Ο Χριστός το είπε αυτό, όχι ο Καίσαρας, κύριε δημοσιογράφε!

-Ο Καίσαρας τι λέει;

-Δεν ξέρω τι λέει ο Καίσαρας, ξέρω τι έκαναν για δεκάδες χρόνια στην Σοβιετική Ένωση! Σε όλες τις χώρες του υπαρκτού τότε, ανύπαρκτου σήμερα, Σοσιαλισμού! Οι παπάδες «εξομολογούσαν» τους πολίτες…

-Ε, και ο παπάς πήγαινε κατευθείαν στο κομματικό γραφείο και τα έλεγε;

-Όχι. Θα τους έπαιρναν χαμπάρι… Ο κομματικός προϊστάμενος της κάθε ενορίας πήγαινε και αυτός μια φορά το μήνα στον παπά να εξομοληγηθεί! Μόνο που αντί να εξομολογηθεί αυτός, εξομολογούσε τον …παπά!..

-Λες βρε πρόεδρε;

-Σου λέω ναι. Να μιλήσει ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο και να το κανονίσουν!

-Μπα δεν θα δεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος! Θα “βολευτούμε” με τις νοικοκυρές, τους φοιτητές και τους τουρίστες!!!

– Κατάλαβα, θα φτιάξουν ένα FBI…

-Tι, FBI, αλά Αμερική;

-Μπα, τα αρχικά μόνον θα μοιάζουν. Θα λέγεται «Φοροεισπράκτορας Βαρουφάκη Ινκόγκνιτο»! Ε, ρε γέλια που έχουν  να γίνουν… Τώρα μάλιστα που άρχισαν οι Κινέζοι να μας έρχονται  μαζικώς ως τουρίστες, θα γίνει χαμός! Έχεις δει Κινέζο με άσπρα μαλιά; Κανέναν. Μόνον έξω από την Κίνα οι Κινέζοι βλέπουν ανθρώπους με άσπρα μαλιά! Και όπου τους δούν, τους φωτογραφίζουν! Σκέψου, τώρα, να τους περνάνε οι καταστηματάρχες για  …FBΙ  του Βαρουφάκη!